Po Klaipėdos senamiestį - karieta

Po Klaipėdos senamiestį - karieta

Paskutinį vasaros mėnesį klaipėdiečiai ir miesto svečiai Klaipėdos senamiestį galės apžiūrėti riedėdami prabangia karieta. UAB Renginių centras visuomenei pristatys naują pramogą - žirgo tempiama karieta bus galima pasirinkti du skirtingo ilgio maršrutus senamiesčio gatvelėmis, aplankant žymiausias vietas, pastatus, mažąją architektūrą.

"Tokią idėją brandinome jau seniai. Juk karietos įvairiais maršrutais važinėjasi Palangoje, Nidoje, netgi toje pačioje Smiltynėje. Pasitarę su Friedricho pasažo savininku, nusprendėme šią idėją materializuoti ir Klaipėdoje", - pasakojo Renginių centro direktorius Marius Tumšys

Anot jo, kelionėms senamiesčio gatvelėmis pasirinkta viena gražiausių karietų, iki šiol buvusių Lietuvoje. Ji jau liepos 26 d. iš Lenkijos atkeliauja į Klaipėdą. Karieta bus medžio imitacijos, ja galės važinėtis ir šviečiant saulei, ir lyjant lietui.

Specialiai šiam sumanymui buvo nupirktas ir žirgas. Išsirinktas rusų ristūnų veislės, skirtos specialiai kinkymui, žirgas, vardu Parametras.

Kelionės karieta metu bus dalinamos specialios informacinės skrajutės. Apie pasirinktą maršrutą galės papasakoti ir vadeliotojas. Ilgojo maršruto metu planuojamas netgi nedidelis teatralizuotas vaidinimas.

Svarbiausi karietos lankytini taškai pasirinkti pasitarus su Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro darbuotojais. Siekiama sudominti tiek užsienio, tiek Lietuvos turistus. Kelionė karieta visuomet prasidės Kruizinių laivų terminale, o baigsis Friedricho pasaže.

M. Tumšys pripažino, jog pradžioje kiti eismo dalyviai gal ir nebus pratę prie tokios retos transporto priemonės, tačiau karieta, tempiama žirgo, yra teisėta eismo dalyvė, todėl ratuotiems kolegoms teks su tuo apsiprasti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder