Plungės policijoje – įkurtuvės naujose moderniose patalpose

Plungės policijoje – įkurtuvės naujose moderniose patalpose

Šiandien Plungės r. PK pareigūnams – istorinė diena: po daugybės metų tarnybos sename, 1930 m. statytame, pastate Vytauto g. 1 jie pradeda darbą naujose patalpose Minijos g. 4, taip pat įsikūrusiose pačiame miesto centre.

Sutartis dėl pastato nuomos buvo pasirašyta pernai, gruodžio 6 d. Darbai tuo metu ir prasidėjo. Per gerą pusmetį pastatas, visas investicijas atlikus nuomotojo, tai yra policijos lėšomis, virto moderniai įrengta šiuolaikine policijos įstaiga su moderniomis vaizdo stebėjimo, eilių reguliavimo sistemomis, patogiu privažiavimu, aktų ir sporto salėmis, automobilių statymo vietomis.

Itin šiuolaikiškas, leisiantis taupyti, bus ir šio pastato išlaikymas. Pastatas ypatingai gerai apšiltintas iš išorės, tad išlaidos jo šildymui bus mažesnės. Sumontuota individuali šildymo dujomis sistema, kuri taip pat užtikrins ekonomišką šildymą.  Pastate sumontuoti LED šviestuvai, kurie leis taupyti ir elektros energiją.

Pirmajame naujojo Plungės r. PK aukšte įrengtos interesantų priėmimo patalpos, migracijos paslaugų patalpos, Operatyvaus valdymo patalpos (budėtojų dalis) su laikinojo sulaikymo patalpomis. Įrengta moderni rekuperacinio vėdinimo sistema. Bendro naudojimo patalpose veikia kondicionavimo įranga. Antrajame aukšte įrengti pareigūnų kabinetai. Pastatas aptvertas, prie vartelių įmontuotas pasikalbėjimo su Klaipėdos apskr. VPK budėtoju pultas. 

Į naujojo Plungės r. PK pastato atidarymo renginį atvyko Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, Klaipėdos apskr. VPK vadovybė, svečiai iš Teismo, Prokuratūros, Plungės rajono savivaldybės,  seniūnijų, kitų Lietuvos apskričių policijos, Vakarų Lietuvos ir Plungės rajono žiniasklaidos atstovai.

„Policijos departamentas stengiasi, kad visi Lietuvos pareigūnai turėtų geras darbo sąlygas. Neseniai gavote naujus automobilius, mes pažadėjome naują komisariatą, ir šiandien jis čia, taip pat netrukus jus pasieks ir naujos uniformos. Tarnaukite žmonėms ir su meile dirbkite savo darbą“, – atidarydamas pastatą sakė generalinis komisaras L. Pernavas.

„Ne pastatai puošia žmones, o žmonės pastatus. Linkiu, kad Plungės gyventojai visada norėtų užeiti pas jus pasitarti, pasikalbėti ir gauti reikiamos pagalbos“, – Plungės rajono PK pareigūnams linkėjo Klaipėdos apskr. VPK viršininkas. A. Motuzas dėkojo Policijos departamento vadovybei bei Plungės merui A. Klišoniui už pastangas, kad Plungės pareigūnai turėtų orias darbo sąlygas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder