Planuoja darbus Kuršių nerijoje

Planuoja darbus Kuršių nerijoje

Pradėtas tikslinti Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) vidinės miškotvarkos projektas. Vakar jį aptarė Klaipėdos savivaldybės administracijos, KNNP direkcijos ir Kretingos miškų urėdijos atstovai.

Pasak Klaipėdos mero pavaduotojo Artūro Šulco, rengiamame projekte turėtų būti inventorizuotas visas KKNP esantis turtas, nustatyta, kam jis priklauso, kas ir ką ketina su juo daryti.

"Kuršių nerija turi labai daug šeimininkų, dėl to joje ką nors daryti yra praktiškai neįmanoma, nes visų interesų suderinimas - labai ilgas procesas. Atrodytų, kad vidinės miškotvarkos projektą turėtų rengti Kretingos miškų urėdija, kuriai priklauso Kuršių nerijos miškas, tačiau tas pats miškas yra nacionalinio parko dalis, o Klaipėdos miestui priklauso per mišką Smiltynėje vingiuojantys pėsčiųjų ir dviračių takai ir net 6 prieškopėje esantys tualetai. Jų būklė nekinta nuo sovietmečio, nes saugomoje teritorijoje nieko negalima daryti", - aiškino A. Šulcas.

Pasak politiko, Klaipėdos savivaldybė rengiamame plane numato sutvarkyti senuosius stacionarius viešuosius tualetus, nutiesti trūkstamas dviračių ir pėsčiųjų takų atkarpas iki Kopgalio, nuo Naujosios perkėlos iki jūros ir kt., taip pat sutvarkyti esamus takus.

"Šiuo metu miškotvarkos projekte yra daug neatitikimų. Pavyzdžiui, pažymėti ne visi takai", - sakė mero pavaduotojas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder