Piliavietės atgimimą primena paroda

Piliavietės atgimimą primena paroda

Vakar Klaipėdos piliavietėje atidaryta paroda drąsiu pavadinimu - "Klaipėdos pilis - kylanti Europos žvaigždė".

Šių metų gegužę parodos koncepcijos pristatymas Seime, anot organizatorių, susilaukė didelio susidomėjimo, tačiau galutinis rezultatas gausaus būrio lankytojų į piliavietę nepriviliojo. Didesnio susidomėjusių klaipėdiečių ir miesto svečių skaičiaus tikimasi Jūros šventės ir Klaipėdos miesto gimtadienio metu.

Parodoje galima apžiūrėti spalvingus stendus, iliustruotus nuotaikingomis reprezentatyviomis fotografijomis, projektiniais planais. Taip pat pateikiama ir informacija, leidžianti susipažinti su jau vykdomais darbais ir toliau tobulinama Klaipėdos piliavietės atkūrimo vizija, pačia istorine vieta.

Piliavietės atkūrimo pirmojo etapo darbai prasidėjo pernai. Iš viso planuojami trys etapai. Nors šio projekto vykdymui reikalingas lėšas rinkti sekasi sunkiai, į parodos atidarymą atvykęs Klaipėdos vicemeras Vytautas Čepas sakė neabejojantis, kad pavyks atkurti vadinamąją miesto širdį.

"Klaipėdos piliavietė nėra atskiras objektas, tai yra galva, o senamiestis - kūnas, kuris jau aptvarkytas. Dabar galvos eilė", - teigė Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys.

Klaipėdos pilis, turėjusi žvaigždės formos įtvirtinimus, Lietuvoje tokia yra vienintelė, savo išvaizda primenanti Skandinavijoje statytas pilis.

Norintys parodą gali lankyti nemokamai iki rugpjūčio 1 d. Vėliau žadama mobilius stendus eksponuoti miesto savivaldybės bei kitose patalpose, kur ji susilauktų dėmesio ir informuotų visuomenę apie piliavietės atkūrimo proceso etapus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder