Pietinis aplinkkelis: blogiausia jau praeityje?

Pietinis aplinkkelis: blogiausia jau praeityje?

Tikimasi, kad iš naujo rengiamo detaliojo pietinio Klaipėdos aplinkkelio plano teismai ateityje daugiau nestabdys.

Apie beveik 7 km ilgio kelią nuo Minijos gatvės pabaigos iki kelio Klaipėda-Šilutė atkarpos ties Dumpiais kalbama nuo 2009 metų - tikimasi, kad jis taptų uosto ir aplinkinių teritorijų jungtimi, kuri sumažintų uostamiesčio gatvių apkrovimą.

Per tą laiką buvo parengtas techninis projektas, tačiau tolesnius darbus sustabdė teisiniai ginčai dėl detaliojo plano sprendinių, o pernai Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas paskelbė, kad kelią planuoti reikia iš naujo.

Tai įvyko dėl ginčų su būsimo aplinkkelio kaimynais. Čia žemės turintis Saulius Gvazdžiauskas reikalavo, kad į jo sklypus būtų nutiestos nuovažos nuo pagrindinio kelio - tam, kad savininkas galėtų patekti į savo valdas. Dar viena ieškovė - bendrovė "Ferteksos transportas" - norėjo, kad visuomenės poreikiams iš jos būtų paimta daugiau sklypų nei reikia kelio tiesimui.

Pasklido kalbos, kad žemės savininkai tiesiog nori gerai uždirbti kitų sąskaita.

Tačiau pripažinta, kad tam tikrų procedūrinių pažeidimų,susijusių su detaliojo plano derinimu, padarė ir Klaipėdos savivaldybė.

Tuo tarpu pradėjus planuoti iš naujo, darbus stabdysiančių ginčų tikimasi išvengti. Esą paskutinių derybų su S. Gvazdžiausku metu nerašytas susitarimas pasiektas, ieškoma ir abi puses tenkinančio sprendimo su "Ferteksos transportu".

"Viskas priklausys nuo to, kaip iškilusius nesklandumus išspręs planą rengianti bendrovė. Planuojant iš naujo, viskas atliekama itin kruopščiai, tad interesų konfliktų iškilti neturėtų. Nors tokia galimybė tikėtina.

Ar blogiausia jau praeityje? Galima sakyti ir taip", - taip šiuo metu vykstančius procesus apibūdino uostamiesčio savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas.

Detalųjį planą rengiančios bendrovės "SWECO Lietuva" atstovai paaiškino, jog šiuo metu baigiamas strateginis pasekmių aplinkai vertinimas, kurio vieša ataskaita turėtų būti paskelbta po mėnesio. Konkreti data, kada planavime bus padėtas taškas, neįvardijama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder