Perspėjama, kad gali siausti stiprus vėjas

Perspėjama, kad gali siausti stiprus vėjas

Per Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas išsiuntė Klaipėdos ir Telšių apskričių gyventojams pranešimus į mobiliuosius telefonus dėl stipraus vėjo. Juose rašoma, kad naktį iš spalio 25-osios į 26-ąją vakarų, šiaurės vakarų vėjo gūsiai vakariniuose rajonuose sieks 21–23 m/s. Prašoma pasirūpinti savo gyvybės ir turto saugumu ir perspėti kitus. Daugiau informacijos www.vpgt.lt ir http://www.meteo.lt/lt/home.

Gyventojams patariama būti atsargius, nes pučiant stipriam vėjui, gali sutrikti elektros energijos tiekimas, virsti medžiai, lūžti jų šakos, kristi reklamos stendai.
   
Patariama išnešti iš balkonų daiktus, kuriuos gali pakelti vėjas, nestovėti po aukštais medžiais, prie elektros linijų. Gyventojai turėtų nestatyti automobilių po medžiais, neliesti jų, jeigu jie yra užvirtę  ant laidų ar oro linijų atramų, nes tai gali kelti pavojų gyvybei. Siautėjant vėjui, rekomenduojama gerai uždaryti namų ir kitų pastatų duris ir langus. 

Tokiu metu nereikėtų be ypatingos priežasties palikti gyvenamosios vietos. O jei vis dėlto privalote išvykti, išjunkite elektrą, užsukite dujų, vandens sklendes,  užrakinkite duris.
  
Ugniagesiai taip pat pataria apie stiprų vėją informuoti kaimynus, ypač neįgalius ar vienišus vyresnio amžiaus žmones. O nelaimės atveju reikia skambinti skubios pagalbos  telefonu 112.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder