Pergalės paakintas rajonas kibs į Klaipėdą

Pergalės paakintas rajonas kibs į Klaipėdą

Išreikšti savo pasipriešinimo Lietuvos ir Prancūzijos bendrovių norams Dumpiuose statyti atliekas deginsiančią termofikacinę jėgainę prie Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos pastato ketvirtadienį susirinkę mitinguotojai buvo išgirsti - jų nuomonę palaikė ir po pusvalandžio Tarybos posėdį pradėjusi rajono valdžia.

"Ačiū! Ačiū!" - išgirdę politikų sprendimą nepritarti Dumpiuose planuojamai ūkinei veiklai skandavo mitingo dalyviai - įvairių Klaipėdos rajono vietovių gyventojai bei jų palaikyti atvykę klaipėdiečiai. Iš 24 rajono Tarybos narių 22 išreiškė nepritarimą atliekų deginimui, 2 politikai susilaikė.

Idėja statyti rajone jėgainę, kuri degintų per metus 150 tūkst. tonų komunalinių atliekų kaip reikiant išjudino gyventojus - surinkta per 2 500 nepritariančiųjų parašų.

Anot besipriešinančiųjų šiukšlių deginimui, tai yra primityviausias ir labai pasenęs atliekų tvarkymo būdas. Nekenksminga technologija neva yra nepaprastai brangi, todėl iš šiukšlių nei šilumos, nei elektros energijos gaminti neapsimokėtų.

"Tarybos narių nuomone, žmonių sveikata yra svarbiausia", - dar prieš prasidedant posėdžiui kalbėjo rajono politikai.

Palankiu sprendimu iš anksto jau tikėjo ir patys mitinguotojai. Laukdami posėdžio jie išreiškė nuomonę, kad rajono Taryba neišdrįs pasielgti taip, kaip "pinigų užvaldyta uostamiesčio valdžia", palaiminusi termofikacinės jėgainės statybas Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje.

"Dabar reikia sukelti Jakus, Rimkus, kad stabdytų Klaipėdos jėgainę. Pas mus vyrauja vakarų vėjai, ir nuodai eis tiesiai į šias gyvenvietes, į Dauparus. Susivienykim, rinkim parašus - padėkim klaipėdiečiams kovoti su jėgainės atsiradimu", - tokias mintis dėstė ir kai kurie Tarybos nariai, ir piketo dalyviai.

Taip pat išsakyta mintis, jog Klaipėdos miesto tarybos sprendimą, atveriantį kelią atliekų deginimo jėgainei LEZ, vertėtų apskųsti.

Tuo tarpu vienas iš uostamiesčio politikų - Naglis Puteikis - ketvirtadienį vykusiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje nedalyvavo. Oficialiai skelbta, kad jis išvyko į komandiruotę, bet Tarybos narys prisijungė prie mitinguotojų rajone.

Anot paties N. Puteikio, jis parašęs prašymą savo vadovybei - Kultūros paveldo departamento (KPD) direktorei Dianai Varnaitei - ir paprašęs vakar dviejų laisvų valandų. Šias valandas jis žada atidirbti vėliau.

Paklaustas, ar į mitingą Gargžduose vyko tarnybiniu transportu, N. Puteikis patikino čia užsukęs tiesiog pakeliui į Vilnių, į komandiruotę, ir jo veiksmai esantys suderinti su KPD.

Ar departamento vadovė D. Varnaitė iš tikrųjų raštiškai, kaip tai priklauso valstybės tarnyboje, leido N. Puteikiui dalyvauti mitinge, sužinoti nepavyko - ji visą dieną nekėlė savo tarnybinio mobiliojo telefono.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder