Per Stintų šventę – kvapą gniaužiančios maudynės

Per Stintų šventę – kvapą gniaužiančios maudynės

Šeštadienį Palanga gyveno vasaros ritmu. Nuo ryto J.Basanavičiaus gatvę užpildė kurorto svečių minia, o popietę paplūdimys šalia Palangos tilto buvo gausybė žmonių lyg karštą vasaros dieną.

Penktadienį spalvingai Lietuvos šimtmetį pasitikusi Palanga šeštadienį buvo dar gyvybingesnė – čia vyko 15-oji Stintų šventė, kurios vienas iš įspūdingiausių akcentų – maudynės „Palangos ruoniai 2018“. Nors oro ir Baltijos jūros temperatūra anaiptol nepriminė vidurvasario, sveikuolių ir drąsuolių, norinčių pasinerti į ledines bangas, netrūko.

Nors nuo ryto Palangoje buvo apniukę, apie 15 val., tuo metu, kai keli šimtai sveikuolių nuo Juratės gatvėje esančios Palangos gimnazijos atbėgo prie Palangos tilto, skaisčiai švietė saulė. Nors ji ir nešildė, o jūros vanduo siekė vos kelis laispnius, minia drąsuolių nėrė į Baltijos bangas.

Užgrūdinę savo kūnus ledinėse maudynėse dalis sveikuolių vėliau dalyvavo geriausių Lietuvos sveikatingumo lektorių paskaitose apie sveiką gyvenseną. Be to, sekmadienį paryčiais jų jau lauks rytinė mankšta.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder