Pažeidėjams gresia baudos

Pažeidėjams gresia baudos

Pradėjus Vėžaičių viaduko rekonstrukcijos darbus ir uždarius transporto priemonių eismą tiltu, vairuotojai privalo vadovautis patvirtintomis apylankų schemomis ir važiuoti numatytais ir suderintais maršrutais. Deja, sunkiasvorių automobilių vairuotojai, trumpindami atstumą, pasirenka kelią per Ežaičių gyvenvietę, kuris yra visiškai nepritaikytas tokioms mašinoms.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Buivydas informavo, kad, UAB „Žemaitijos keliams“ rekonstruojant kelią Nr. 228 Dauparai−Gargždai−Vėžaičiai 10,47 km, lengvieji automobiliai gali pravažiuoti automagistrale – jų vairuotojams didesnių problemų nekyla. Kitokia situacija su sunkiasvorėmis transporto priemonėmis, savaeigėmis mašinomis, traktoriais ir kita žemės ūkio technika.

„Kelių eismo taisyklės automagistrale draudžia važiuoti lėtaeigėms transporto priemonėms, tarp jų ir žemės ūkio technikai. Savivaldybės administracijos Saugaus eismo komisija priėmė sprendimą, kad savaeigės mašinos, traktoriai ir kita žemės ūkio technika gali pravažiuoti žvyrkeliu per Ežaičių kaimą. Sunkiasvoriams automobiliams šiuo keliu, kuris jiems yra nepritaikytas, važiuoti draudžiama – jų vairuotojai privalo rinktis viaduką ties keliu į Kretingą arba viaduką ties keliu į Veiviržėnus. Vis dėlto, sunkiasvorių automobilių vairuotojai, trumpindami atstumą, pasuka keliu per Ežaičius, – kažkas net tyčia suniokojo eismą draudžiančius ženklus“, – sakė V. Buivydas ir pabrėžė, kad eismą draudžiantys ženklai bus atstatyti, o transporto priemonių vairuotojai, nesilaikantys Kelių eismo taisyklių, – baudžiami.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder