Paveldosaugininko neįveikė ir antstolis

Paveldosaugininko neįveikė ir antstolis

Verslininkų, planuojančių naują statybą vietoje buvusio "Vaivos" kino teatro pastato Herkaus Manto gatvėje, ir Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjo Naglio Puteikio ginčai pasiekė kulminaciją - išgauti paveldosaugininko parašo nepavyko net pateikus tai padaryti įpareigojantį teismo vykdomąjį raštą.

Klaipėdos savivaldybės Nuolatinei statybos komisijai atsisakymą derinti sklypo Herkaus Manto g. 11 detalųjį planą N. Puteikis motyvavo tuo, kad KPD Klaipėdos teritorinis padalinys negali priimti sprendimų, neatitinkančių Konstitucijos ir įstatymų.

Anot N. Puteikio, KPD nesutinka su milijonierių, valdančių statybas planuojančią bendrovę "Investicijų kvadrantas", ketinimais atimti iš miestiečių erdvę ir ją sužaloti. Jis taip pat išreiškė apgailestavimą, kad teisėtvarkos institucijos daro spaudimą paveldosaugininkams reikalaudamos suderinti įstatymus neva pažeidžiantį detalųjį planą.

N. Puteikio teigimu, verslininkai neteisingai traktuojantys teismo nutarties formuluotę, įpareigojančią suderinti detalųjį planą.

"Ten rašoma "suderinti pagal KPD išduotas sąlygas", - pabrėžė N. Puteikis, pridurdamas, kad KPD sąlygos nesančios įvykdytos.

Bendrovės "Investicijų kvadrantas" direktoriaus Dariaus Anužio teigimu, Vyriausiasis administracinis teismas jau nustatė, kad minėtas detalusis planas reikalavimus atitinka, įpareigota jį suderinti, o šio teismo nutartis esanti neskundžiama.

Kartą vykdyti teismo nutartį N. Puteikis jau atsisakė, todėl bendrovė "Investicijų kvadrantas" kreipėsi į teismą dėl vykdomojo rašto išdavimo, tačiau KPD Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjo nepaveikė net šis. Nuolatinės statybos komisijos posėdyje apsilankiusiam antstoliui teko konstatuoti šį faktą, o toliau "Investicijų kvadrantas" ketina kreiptis į teismą, kad paveldosaugininkui būtų skirta bauda už teismo sprendimo nevykdymą.

"Investicijų kvadrantas" pateikė skundą ir Kultūros ministerijai. Gautas atsakymas, jog valdininkas teismo nutartį vykdyti privalo, tačiau ministerija neturinti svertų jam paveikti, mat KPD Kultūros teritorinio padalinio vedėją skiria ir atleidžia KPD direktorius.

Ministerija taip pat informavo, jog KPD direktorė Diana Varnaitė įpareigota atlikti tarnybinį patikrinimą, ar N. Puteikis nepadarė tarnybinio nusižengimo.

Balandžio pabaigoje įtarimus dėl teismo sprendimo nevykdymo N. Puteikiui pareiškė ir Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder