Patalpas pardavė su gyventojų sandėliukais

Patalpas pardavė su gyventojų sandėliukais

Namų apyvokos daiktus į savo sandėliuką rūsyje norėję nunešti klaipėdiečiai dėl pakeistos spynos negalėjo patekti į patalpą. Gyventojai net nustėro, kai sužinojo, kad visas rūsys, jiems nežinant, tapo naujųjų kaimynų nuosavybe.

Klaipėdietės Jolantos B. šeima butą šiame pastate Naujojoje Uosto gatvėje įsigijo prieš 20 metų, 1992-aisiais. "Buto dokumentuose buvo aiškiai parašyta, kad įsigijome butą su rūsio patalpa. Tačiau pernai į mūsų namą įsikėlusi privati ambulatorija atėmė teisę iš mūsų naudotis nuosavybe", - piktinosi klaipėdietė.

Pasak moters, nei savivaldybėje, nei namą administruojančioje bendrovėje negavusi išsamaus atsakymo, kaip jos nuosavybė be savininko sutikimo buvo parduota trečiam asmeniui. "Mes nesikabinėjame be reikalo, mums nereikia jokių kompensacijų, tenorime naudotis savo sandėliuku. Net vaikų dviračius esame priversti laikyti bute, nes negalime patekti į rūsio patalpas", - dėl to, kad be jos sutikimo buvo privatizuotos patalpos, skundėsi Jolanta B.

Valstybės įmonės Registrų centro atstovas Aidas Petrošius patvirtino, kad Jolantos B. šeimai iš tiesų priklauso butas su rūsio patalpa.

Tačiau visą pirmąjį namo aukštą su visu rūsiu įsigijusi pirminės sveikatos priežiūros paslaugas teikiančios įmonės vadovė Rūta Radzevičienė aiškina, kad patalpas teisėtai įsigijo aukcione. "Visą pirmąjį aukštą nusipirkome su rūsiu kaip vien1 turtinį vienetą. Todėl jis, pagal Registrų centro išduotas pažymas, mums priklauso visas, nuo pirmos iki paskutinės patalpos. Tokios buvo turto įsigijimo sąlygos", - aiškino R. Radzevičienė.

R. Radzevičienė teigė nesikėsinusi į kaimynų turtą, o tik sumokėjusi už tai, ką pardavė valstybės įmonė Turto bankas (TB).

Tačiau TB kratosi atsakomybės. Jo atstovai įrodinėja, kad pardavė visas patalpas, kurios, pagal Registrų įmonės pažymas, tuo metu priklausė valstybei. Dainius Juozėnas, TB Turto valdymo skyriaus viršininkas, teisinasi, kad ginčijamas patalpas jo atstovaujama įmonė paveldėjo iš policijos. "Mūsų jokios gyventojų pretenzijos iki šiol nepasiekė. Todėl daugiau komentuoti situacijos negalėčiau. Reikia dalyvauti tokiuose ginčuose, kad ką nors žinotum. O mes nedalyvaujame", - aiškino D. Juozėnas.

Registrų centro atstovas A. Petrošius patvirtino ir tai, kad privačiai ambulatorijai taip pat priklauso pirmo aukšto patalpos su rūsiu. "Jei kyla ginčai dėl nuosavybės, tuomet vienintelė galimybė juos išspręsti yra teismas", - patarė A. Petrošius.

Keista kaimynyste šio namo gyventojai nė kiek nesidžiaugia. Maža to, kad jie neteko galimybės naudotis rūsiu, tačiau yra priversti kentėti dėl į ambulatoriją atvažiuojančių automobilių srauto.

"Dėl pacientų automobilių nebegalime patekti į savo kiemą. Esame priversti važiuoti per kitus kiemus, laužyti savo automobilius", - dar vieną problemą, susijusią su naujuoju kaimynu, iškėlė Jolanta B.

"Pirmą kartą girdžiu, kad nepatogumų kelia ir automobiliai. Aš ten tikrai nestoviu ir mašinų srauto nereguliuoju", - atšovė R. Radzevičienė.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder