Paskirti Kretingos rajono savivaldybės administracijos vadovai

Paskirti Kretingos rajono savivaldybės administracijos vadovai

Kretingos rajono savivaldybės taryba trečiadienį, gegužės 15 d., slaptu balsavimu patvirtino Savivaldybės administracijos vadovus. Administracijos direktore paskirta Jolanta Girdvainė, jos pavaduotoju – Povilas Černeckis.

„Savivaldybės administracijos, jai pavaldžių įstaigų veiklos efektyvumo ir skaidrumo didinimas, didesnė bendruomenės įtrauktis į savivaldos procesus, sklandus rajonui svarbių tęstinių ir naujų, ambicingų projektų, užtikrinsiančių sėkmingą Kretingos krašto ateitį, įgyvendinimas – tai vieni svarbiausių Administracijos vadovų ir jų komandos laukiančių darbų. Tikiu, kad Jolantai Girdvainei ir Povilui Černeckiui pakaks kompetencijos, jėgų ir ryžto įveikti šiuos iššūkius“, - teigia Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

„Teisės aktuose nėra idėjų ir ambicingų planų. Juos turime sukurti patys. O geriausių sprendimų paieškai būtina kompetencija, pasitikėjimas, kūrybiškumas. Ir, žinoma, skaidrumas, atvirumas ir dialogas su visuomene. Man tai yra ypatingos svarbos prioritetai“, - pažymi J. Girdvainė.

Už J. Girdvainės kandidatūrą slaptu balsavimu balsavo 14 Kretingos rajono savivaldybės tarybos narių, prieš – 1, susilaikė – 10. Už P. Černeckio kandidatūrą balsavo 24 tarybos nariai.

J. Girdvainė Kauno politechnikos institute yra įgijusi mašinų gamybos inžinieriaus-technologo kvalifikaciją, Klaipėdos universitete – viešojo administravimo magistro laipsnį. Vadovavo Klaipėdos miesto savivaldybės Gyventojų informavimo tarnybai, Ryšių su visuomene ir Kultūros skyriams, dirbo viešųjų ryšių agentūros UAB „Ars idea“ direktore, nuo 2011 m. – Klaipėdos pramonininkų asociacijos Administracijos direktore. Buvo Klaipėdos regiono plėtros tarybos, VšĮ „KlaipėdaID“ ir VšĮ „Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras“ valdybos narė.

P. Černeckis Lietuvos žemės ūkio akademijoje yra įgijęs inžinieriaus mechaniko kvalifikaciją. Dirbo Kretingos rajono savivaldybės komunalinio ūkio eksploatacijos vyriausiuoju inžinieriumi, Turto valdymo tarnybos viršininko pavaduotoju, Vietinio ūkio skyriaus vedėju, Administracijos direktoriaus pavaduotoju. 2012-2015 m. ėjo Kretingos rajono savivaldybės kontrolieriaus pareigas, nuo 2015 m. – Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder