Pareigūnų dėmesys saugiam dviratininkų eismui Palangoje

Pareigūnų dėmesys saugiam dviratininkų eismui Palangoje

Geri orai į Palangą jau vilioja daug aktyvaus poilsio mėgėjų. Palangos bendruomenės pareigūnės, pasitelkusios policijos rėmėjus, savaitgalį ir savaitės viduryje vykdė prevencines priemones dviratininkų ir elektrinių paspirtukų vairuotojų eismo saugumui stiprinti.

Įvairiose kurorto vietose pareigūnės stebėjo, ar dviratininkai važinėja saugiai, ar nepažeidinėja galiojančių taisyklių. Didžiausias dėmesys buvo skiriamas mažiesiems eismo dalyviams. Vaikams ir jų tėvams priminta, kad dviračių vairuotojams ir keleiviams, jaunesniems nei 18 m., dėvėti užsegtą šalmą yra privaloma. Prievolė galioja ir važiuojant elektriniu paspirtuku. Dauguma tėvų, kurių atžalos, važinėjosi be šalmų, teisinosi, kad atvyko iš kito miesto ir šalmus tiesiog pamiršo pasiimti. Jiems paaiškinta, kad vaikų saugumas yra jų rūpestis, o „užmaršumas“ gali baigtis didele nelaime. Jaunuoliams nuo 16 iki 18 metų už šalmo nedėvėjimą gali grėsti ir piniginė bauda nuo 20 iki 40 eurų. 

Dviračių, elektrinių paspirtukų vairuotojams buvo priminti ir draudimai, galiojantys kurorte šioms transporto priemonėms - ant jūros tilto ir Palangos botanikos parke dviračių eismas yra draudžiamas nuolat, o važinėtis J. Basanavičiaus gatve negalima nuo birželio mėn. 1 d. iki rugsėjo mėn. 1 d. Pažeidusiems šiuos draudimus gresia piniginė bauda nuo 20 iki 40 eurų.

Dviračių ir elektrinių paspirtukų eismo saugumui Palangos bendruomenės pareigūnės nuolat skiria didelį dėmesį, todėl tokios šviečiamosios akcijos bus rengiamos ir ateityje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder