Paminėtas Alfredo Tiškevičiaus gimimo šimtmetis

Paminėtas Alfredo Tiškevičiaus gimimo šimtmetis

Sekmadienį Palangoje paminėtas pirmojo miesto garbės piliečio grafo Alfredo Tiškevičiaus gimimo šimtmetis.

Gėlės ir atminimo žvakės ant grafo kapo – taip prasidėjo A. Tiškevičiaus šimtojo gimtadienio minėjimas. Prie kapo susirinkę palangiškiai šiltais žodžiai minėjo pirmąjį miesto garbės pilietį – pasak vienos iš šio renginio organizatorių, Palangos kultūros centro renginių režisierės Aušros Latonienės, net ir gyvendamas ne Lietuvoje, jis puikiai kalbėjo ne tik lietuviškai, bet ir žemaičių tarme. Visuomet jautęs didžiulę meilę savo gimtajam miestui Palangai, grafas A. Tiškevičius pareiškė norą amžinojo poilsio atgulti būtent Palangoje.

Ir nors grafas nesulaukė dienos, kai po gaisro bus atstatytas Kurhauzas, sekmadienį palangiškiai pasidžiaugė, jog jau netrukus, gruodžio 14 d., šis grafų Tiškevičių laikus menantis pastatas po restauracijos atvers duris kultūros visuomenei. Meras Šarūnas Vaitkus taip pat informavo apie Savivaldybės planus grafų Tiškevičių vardu pavadinti prie Kurhauzo esančią alėją bei pirmuoju šios alėjos pastatu įvardinti būtent Kurhauzą.

A. Tiškevičiaus atminimas pagerbtas ir Šv. Mišių metu Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje, kurios statybos pagrindinis fundatorius buvo grafo Alfredo Marijos Tiškevičiaus tėvas Feliksas Marija Tiškevičius.

Po Šv. Mišių dar kartą prisiminti pirmąjį miesto garbės pilietį visi palangiškiai pakviesti į viešąją biblioteką. Jauki aplinka – grafo A. Tiškevičiaus portretas (aut. – V. Moncevičius), baltomis staltiesėmis užtiesti stalai – bei istoriko, Kretingos muziejaus Istorijos skyriaus vedėjo Juliaus Kanarsko pranešimas „Per gyvenimą su meile Palangai“susirinkusiems dar kartą priminė apie grafų Tiškevičių giminę bei jų nuopelnus Palangai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder