Palangos paslaptys – suneštiniame muziejuje

Palangos paslaptys – suneštiniame muziejuje

Palangiškiams švenčiant "Palangos dienas 2015" atiduota duoklė ir kurorto istorijai. Į miesto biblioteką susirinkę svečiai susidomėję apžiūrinėjo pačių miestiečių suneštą Palangos istoriją menančią ekspoziciją.

Netikėtai daug svečių sutraukęs renginys prasidėjo pristatymais apie legendinės Palangos vilos "Anapilis" restauraciją bei Palangos dvarvietės paieškos darbus.

Vienas iš renginio organizatorių, Palangos kurorto muziejaus direktorius Jūratis Liachovičius neslėpė, jog prie parodos itin aktyviai prisidėjo ir patys miestiečiai.

"Šiandien pradėjus ruoštis parodai vis ėjo žmonės, kurie atnešdavo tai vieną, tai kitą įdomų daiktą", - sakė muziejininkas.

Parodoje buvo galima pasigrožėti Ado Sendrausko surinkta fotoapratų nuo 1850 metų ekspozicija, Sauliaus Žulkaus fotografijų rinktine "Palanga fotografijose", pasižiūrėti, ką apie Palangą spaudoje rašė tarpukario spauda.

Savo vietą atrado ir senovinių papuošalų, rakandų, įrankių ir kitos ekspozicijos. Čia pat buvo demonstruojami, kaip manoma, Palangos dvarvietėje aptikti radiniai: antspaudai, papuošalai, buities rakandų liekanos.

Prie parodos organizavimo prisidėjęs A. Sendrauskas teigė: šiemet istorijos tyrinėtojai neplanuoja sustoti, todėl visus miestelėnus kvietė prisijungti prie kitąmet organizuojamos parodos, kurioje būtų atspindima Palangos, kaip kurorto, istorija. Ekspozicijose galėtų atsirasti nuotraukos iš tarpukario, tuometiniai bilietai ir net anuomet vilkėti maudymosi kostiumėliai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder