Palangos paplūdimyje varžysis lenktyniniai žirgai

Palangos paplūdimyje varžysis lenktyniniai žirgai

Sekmadienį, gegužės 13 dieną , 12 valandą, Palangos sezono atidarymo metu, po beveik dviejų metų pertraukos į Palangos paplūdimį sugrįžta lenktyniniai žirgai. Šis tik vieną kartą metuose vykstantis renginys yra unikalus bei nepakartojamas.

O šiais metais įprastas žirgų lenktynes tarp Ražės upės ir Palangos tilto praturtins dar du bėgimai: vienas, skirtas įvairių veislių žirgams, o kitas - Lietuvą garsinančiai veislei – žemaitukams. Žinoma, kulminacinės lenktynės vyks tarp grynakraujų žirgų, tačiau žemaitukai - tai Lietuvos nacionalinis paveldas, tad susirinkusieji turės retą galimybę pamatyti šios puikios veislės atsovus ant Baltijos jūros kranto.

Lietuvos žokėjų klubo prezidentas Remigijus Poškus teigia, kad taip jau susiklostė, jog mūsų šalyje lenktynėse daugiausia joja merginos, tad šių varžybų šūkis yra - ,,Ši mergaitė priima statymus... Palangos paplūdimyje!“.

Taigi visi žirgų lenktynių mylėtojai yra laukiami saulėtoje Baltijos jūros pakrantėje, Palangoje, gegužės 13 dieną 12 valandą, su gera nuotaika, maloniais lūkesčiais ir audringomis ovacijomis.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder