Palangos paplūdimyje - pavojų keliantis radinys

Palangos paplūdimyje - pavojų keliantis radinys

Sekmadienį prieš pietus vienas poilsiautojas paplūdimio gelbėtojams atnešė netikėtų radybų – prie jūros rastą sprogmenį. Kariuomenėje tarnavusio vyriškio teigimu, rusvai gelsva, gintarą primenanti šaligatvio trinkelėlės dydžio medžiaga yra trotilas.

Kad poilsiautojas gali būti teisus, buvo galima spręsti iš to, kad iš radinio kyšojo sprogdiklis.

Aptrupėjusiu kampu trotilo gabalas prie vandens buvo rastas netoli Rąžės upelio žiočių. Galima tik spėlioti, ar jį į krantą išmetė paskutinėmis dienomis stipriau banguojanti jūra, ar sprogmeniu kažkas atsikratė ant kranto.

Į paplūdimį atvykę iš Telšių komandiruoti policijos pareigūnai kurį laiką nežinojo kaip pasielgti. Galimai trotilo gabalėlis jau buvo atneštas į gelbėjimo stotį ir gulėjo ant lauke esančio odinio krėslo.

Tačiau pagal instrukcijas patys policijos pareigūnai sprogmens negali liesti ir, aptvėrę pavojingo radinio vietą ir užtikrinę aplinkinių saugumą, privalo laukti kariškių išminuotojų.

Gelbėjimo stotyje netoli ant krėslo padėto sprogmens nuolat budėjo policininkai.

Laimei, kad vėjuotą ir vėsią dieną paplūdimys beveik yra tuščias ir policijos pareigūnams nebuvo būtina atitverti radinio saugiu atstumu ir evakuoti žmonių ir paplūdimio.

Atrodytų, kad iki gelbėtojų atneštą trotilo gabalėlį policininkai galėtų išsivežti į komisariatą, tačiau Palangos policijos Veiklos skyriaus viršininko Kęstučio Bončkaus teigimu, prieš keliolika metų Palangoje rastą sprogmenį į kabinetą parsivežęs pareigūnas buvo griežtai nubaustas ir vos neatsisveikino su tarnyba.

Prieš keletą metų paplūdimyje aptinkami sprogmenys poilsiautojus šiurpino Šventojoje. Ten valanat įplaukos kanalą ne vieną vasarą buvo aptinkamos minos.

Tuomet policijos pareigūnams vasaros sezono įkarštyje iki išminuotojų atvykimo tekdavo po keletą valandų nuo poilsiautojų saugoti nemažą ruožą paplūdimio.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder