Palangos paplūdimių tvarkymo darbai klimpsta liūne

Palangos paplūdimių tvarkymo darbai klimpsta liūne

Vis labiau šylant orams Palangos komunalinio ūkio darbuotojai Baltijos jūros paplūdimiuose pradėjo kopų tvarkymo darbus. Jie šiemet bus finansuojami tik iš kurorto biudžeto.

Pajūrio juostai tvarkyti Palangos savivaldybė Aplinkos ministerijos prašė 130 tūkst. eurų, tačiau buvo atsakyta, kad šiemet pinigų nebus skirta. „Versimės savo lėšomis. Laimei, praėjusi žiema paplūdimių labai nenuniokojo“, – teigė savivaldybės ekologė Reda Kairienė.

Tiesa, jūra nuplovė dalį pernai iš Šventosios į kopas suvežto smėlio. Į šiaurę nuo jūros tilto yra paplauta apie 100 metrų ilgio kopų, kurios susiaurėjo iki 2 metrų.

Kaip sakė bendrovės Palangos komunalinio ūkio direktorius Gediminas Valinevičius, lėšų nuplautai paplūdimio daliai papildyti smėliu nėra, todėl čia bus šiek tiek palygintas ir šakomis užklotas kopų skardis.

Iš viso būtiniausiems paplūdimių tvarkymo darbams iš miesto tvarkymo lėšų bus skirta kiek daugiau nei 30 tūkst. eurų.

Didžiausia dalis – apie 25 tūkst. eurų – atiteks per žiemą suniokotų medinių takų dangai pakeisti. Palangoje ir Šventojoje iš viso reikės pakeisti apie 900 kvadratinių metrų medinių takų.

Dar 5 tūkst. eurų bus paskirta žabtvorėms pinti ir šakų klojiniams ant kopų. Iš tų pačių pinigų teks remontuoti ir tilto prieigas. Čia bus keičiama apie 50 kvadratinių metrų dangos.

„Labiausiai nukentėjusios kopų vietos bus pataisytos. Poilsiautojai vasarą nepatogumų neturėtų pajusti. Tačiau jei būtume gavę Aplinkos ministerijos finansavimą, kopos būtų labiau apsaugotos žabtvorėmis“, – teigė G.Valinevičius.

Iš viso iki vasaros pradžios į Palangos ir Šventosios paplūdimius bus suvežta 120 persirengimo kabinų, 350 suoliukų ir 900 atliekų konteinerių.

Vasaros pradžioje paplūdimiuose bus atidaryti ir konteineriniai tualetai – dėl jų pastatymo teismuose dar nėra pasibaigę Palangos savivaldybės ginčai su statybų inspektoriais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder