Palangos oro uostui - naujos viltys

Palangos oro uostui - naujos viltys

Naujoji Klaipėdos miesto valdžia pradeda ieškoti būdų stiprinti tarptautiniam Palangos oro uostui - neatmetama tai, kad gali tekti skirti ir finansinę paramą.

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, jo iniciatyva buvo surengtas penkių Vakarų Lietuvos savivaldybių merų, Kauno bei Palangos oro uostų bei Susisiekimo ministerijos atstovų susitikimas dėl Palangos oro uosto stiprinimo.

"Žengtas labai rimtas žingsnis bandant Palangos oro uostą padaryti rimtu regioniniu", - sakė meras.

Anot jo, esama galimybių bei įvairių būdų akumuliuoti savivaldybių bei šalies valdžios institucijų jėgas, kad Palangoje atsirastų daugiau aviakompanijų, skrydžių, didesni keleivių srautai.

Pateikdamas sėkmingo savivaldybių ir oro uosto bendradarbiavimo pavyzdį, V. Grubliauskas įvardijo Kauno oro uosto, šio miesto bei rajono savivaldybių sutartį.

V. Grubliauskas taip pat pabrėžė, kad nebus apsiribojama vien moraliniu palaikymu. "Galimas dalykas, tai turės ir savo finansavimo išraišką", - sakė jis.

Apie bendradarbiavimą su Vakarų Lietuvos regiono savivaldybių vadovais Susisiekimo ministerija kalbėjo dar prieš pradedant darbą naujai valdžiai. Nepasiekus ženklesnių rezultatų bendraujant su buvusiais savivaldybių merais, vilčių sieta su naujais.

"Kai pradės dirbti naujos savivaldybių vadovybės, galėsime vėl kalbėtis su rajonų merais", - dar prieš pusantro mėnesio "Vakarų ekspresui" minėjo susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas, be kita ko, turėdamas omenyje ir galimybę keisti Palangos oro uosto pavadinimą.

Iš Tarptautinio Palangos oro uosto šiuo metu vykdomi reguliarūs reisai į Kopenhagą, Oslą ir Rygą. Birželį bus atidarytas reguliarių skrydžių maršrutas į Maskvą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder