Palangos kurortui įteiktas Garbės ženklas

Palangos kurortui įteiktas Garbės ženklas

 

Šeštadienį Palangoje vykusią Baltų vienybės dienos šventę praturtino ir dar vienas nekasdienis renginys – Palangai įteiktas jau trečiasis, priešpaskutinis, Europos prizo apdovanojimas – Garbės ženklas. Jį kurorto merui Šarūnui Vaitkui įteikė specialiai su šiuo tikslu į Palangą atvykęs Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos Garbės narys Jose Mendes Bota.

Europos garbės ženklas suteikiamas už savivaldybės indėlį plėtojant tarptautinius santykius, propaguojant europines vertybes.

Pasak Palangos miesto mero Š. Vaitkaus, Europos garbės ženklas yra didelis Palangos pripažinimas. „Su šiuo europinio lygio įvertinimu nuoširdžiai sveikinu visus palangiškius ir šventojiškius, kadangi ši nominacija, kaip ir ankstesni įvertinimai, yra miesto gyventojų, jų pastangų darbo rezultatas“, – sakė meras.

Europos prizo nominacijų kiekvienais metais siekia tūkstančiai miestų. Palanga į šį europinį pripažinimą reiškiantį siekį įsijungė 2014 metais, ir jau balandį kurortą pasiekė gera žinia, kad miestas įvertintas Europos prizo Garbės diplomu. Po metų, 2015-aisiais, Palangai skirta Europos garbės vėliava.

Kasmet pagal Europos prizo konkurso taisykles pagrindinis prizas – Europos premija – 10 tūkst. eurų jaunimo studijoms ir prizas įteikiamas vienam arba dviem miestams. Tačiau šis prizas įteikiamas tik tai bendruomenei, kuri jau yra gavusi žemesnių pakopų Europos prizo apdovanojimus.

Žemiausia pakopa – Europos diplomas, kuriuo kasmet apdovanojamos apie 10 savivaldybių. Kita nominacija – Garbės vėliava yra būtina, jeigu savivaldybė ketina pretenduoti į Garbės ženklą ir pagrindinį – Europos prizą. Kasmet Europos garbės vėliava įteikiama 5 – 10 savivaldybių. Garbės ženklus kiekvienais metais laimi iki 5 savivaldybių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder