Palangos jaunimas kviečia į sveikatingumo festivalį

Palangos jaunimas kviečia į sveikatingumo festivalį

Pasaulyje ir Lietuvoje vis labiau populiarėja rūpintis savo sveikata, vidine ir išorine darna bei kūrybine išraiška. Aktyvi jaunimo komanda iš Palangos ir sostinės kartu su Palangos kultūros ir jaunimo centru jau ketvirtą kartą organizuoja nemokamą sveikatingumo festivalį „1000 saulių“ Šventojoje.

Kaip teigia organizatoriai, Šventosios kurortas – puiki vieta tokiai veiklai – pušys, šiltas smėlis ir kvapnus jūros oras savaime sukelia pozityvią nuotaiką ir leidžia atsipalaiduoti.

Sulaukus teigiamų festivalio dalyvių atsiliepimų panašių renginių organizavimas tapo ilgalaike jaunimo veikla.

Šią vasarą, sveikatingumo festivalis bus rengiamas rugpjūčio 10 d., prie lankytinos vietos – „Žemaičių Alkos“.

Festivalis po atviru dangumi sutraukia daugiau nei pusę tūkstančio bendraminčių, kurie siekia susipažinti su įvairiomis savijautą gerinančiomis praktikomis, meninėmis veiklomis.

Festivalyje vyksta sveikuoliška mugė, koncertai, edukacinės dirbtuvės jaunimui ir vaikams.

Visi mokytojai dalinasi savo žiniomis nemokamai ir savanoriškai. Festivaliui įgavus pagreitį nuo šių metų vasario mėnesio Palangoje ir Šventojoje startavo naujas projektas „1000 saulių susitikimai“.

Renginiai skirti ne tik įgyti žinių, bet skirti laiko sau, susitikti su savo vidine erdve, jausmais, rasti įtampas ir jas atpalaiduoti. Pirmas projekto susitikimas, sutraukęs pilną salę dalyvių įvyko vasario pabaigoje.

Renginio dalyviai išgirdo ilgamečio savižvalgos, meditacijos mokytojo Tado Kazlausko – ZenSho istoriją, sužinojo ir išbandė keletą meditacijos metodų. Šventojoje kovo ir balandžio mėnesio penktadieniais galima apsilankyti tradicinės jogos pamokose, sutraukiančiose vietos bendruomenę.

Projekto metu pristatomi ir vietos jaunimo startuoliai – kovo viduryje Palangos jaunimo erdvėje „Be stogo“ savo veiklą pristatė studijos „Aštuvisa“ įkūrėja Loreta Bočkienė.

Balandžio mėnesį vyks net dvi juoko juokos pamokos su profesionaliomis jogos trenerėmis iš Klaipėdos – Jolita Benetiene ir Andželika Drungiliene.

Taip pat į projektą įtraukiami ir specialių poreikių turintys bendruomenės nariai. Balandžio 17 d. būtent jiems vyks garso terapija, kurią praves perkusininkas, muzikantas Linas Švirinas.

Planuojame, kad gegužės ir birželio mėnuo bus skirtas šokiui, judesio terapijai, kontaktinei improvizacijai.

Jaunimo organizuojamą projektą „1000 saulių“ remia Europos solidarumo korpusas. Tai visiškai nauja platformą, pirmą kartą pradedanti veikti Lietuvoje. „1000 saulių“ projektas nebūtų įgyvendintas be svarios Palangos kultūros ir jaunimo centro komandos pagalbos bei iniciatyvių savanorių. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder