Palangoje tikrins kaminus ir katilus

Palangoje tikrins kaminus ir katilus

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Palangos miesto agentūra kartu su Palangos priešgaisrine gelbėjimo tarnyba vykdo akciją „Kaminukas“. Iki vasario 15 d. organizuojami reidai ir tikrinamos tiek įmonės, tiek individualių namų savininkai. Didžiausias dėmesys skiriamas autotransporto remonto dirbtuvėms, garažų bendrijoms, baldų gamybos ir panašioms nedidelėms dirbtuvėms.

Eksploatuojant katilus tiek buityje, tiek įmonėse galima naudoti tik kurą, kuris numatytas įrenginio techninėje dokumentacijoje.

Gamybinėse patalpose, kuriose yra degių dulkių, nuosėdų, šildymo prietaisų paviršiai turi būti reguliariai valomi, negalima palikti be priežiūros neautomatinius katilus, draudžiama džiovinti ir laikyti degias medžiagas arčiau  kaip 0,5 m nuo krosnių, katilų ir vamzdynų arba ant jų. Taip pat atliekas deginti griežtai draudžiama, jos turi būti priduodamos atliekų tvarkytojams.

Deja, šio draudimo paiso ne visi. Pasitaiko atvejų, kuomet kaip kuras naudojama dažyta ir kitaip apdirbta mediena. Tai seni langai, baldų gamybos atliekos, laminuota plokštė. Deginamos ir pakuotės, seni rūbai, batai.

Deginant anksčiau minėtas atliekas į atmosferą patenka daugybė pavojingų cheminių medžiagų ir junginių, taip pat pagausėja žmonių sveikatai kenksmingų kietųjų dalelių.

Įmonės, atliekančios langų, durų ar kitų gaminių keitimą, privalo surinkti minėtas atliekas ir priduoti jas atliekų tvarkytojams. Nustačius, kad kurui naudojamos atliekos, bus taikomos nuobaudos pagal LR Administracinių nusižengimų kodeksą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder