Palangoje posėdžiaus Baltijos šalių parlamentarai

Palangoje posėdžiaus Baltijos šalių parlamentarai

Penktadienį Palangoje posėdžiaus Baltijos Asamblėjos (BA) Prezidiumas, Biudžeto ir kontrolės komitetas, taip pat vyks tradicinis 10-asis krepšinio turnyras

Prezidiumas numato aptarti artėjančių 34-osios BA sesijos ir 21-osios Baltijos Tarybos darbų programą. Planuojama kalbėti ir apie Baltijos Ministrų Tarybos atsakymus į klausimus, susijusius su Baltijos Asamblėjos rekomendacijų įgyvendinimu, Latvijos pirmininkavimą Asamblėjai 2016 metais, BA prezidentės Giedrės Purvaneckienės pasiūlymą dėl Moterų grupės, apdovanojimų medaliais klausimą, Latvijos delegacijos pasiūlymą dėl dovanų Ukrainos vaikams ir kt.

Biudžeto ir kontrolės komitetas svarstys BA 2014 m., 2015 m. biudžetų (už sausio 1 d.-rugpjūčio 31 d.) įgyvendinimo ataskaitų projektus, taip pat ir 2016 m. biudžeto projektą.

Posėdžiuose dalyvaus Seimo delegacijos Baltijos Asamblėjoje nariai: Seimo Pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė, Seimo Audito komiteto pirmininkė Jolita Vaickienė, Seimo delegacijos Baltijos Asamblėjoje pirmininkė, Baltijos Asamblėjos prezidentė G. Purvaneckienė ir Seimo narys Rytas Kupčinskas.

Tą pačią dieną Palangoje vyks ir tradicinis Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų narių krepšinio turnyras Baltijos Asamblėjos taurei laimėti. Lietuvos Seimo komandą sudarys Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Vydas Gedvilas, Seimo nariai Petras Čimbaras, Andrius Mazuronis, Antanas Nesteckis, Domas Petrulis, Valerijus Simulikas, Valdas Skarbalius, Gintaras Tamošiūnas ir Darius Ulickas.

Pirmasis krepšinio turnyras BA taurei laimėti surengtas 2006 m. Rygoje. Lietuvoje vyko 2-asis ir 7-asis turnyrai - 2007 m. Šiauliuose ir 2012 m. Druskininkuose. Pirmąjį turnyrą laimėjo ir taurę iškovojo Lietuvos Seimo komanda. Nuo 2007 m. BA taurė priklauso Estijos Riigikogu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder