Palangoje dovanoja pasivažinėjimus dviračiu

Palangoje dovanoja pasivažinėjimus dviračiu

Aksominis sezonas Palangoje - vienas maloniausių aktyvaus ir sveiko poilsio mėgėjams. Rudenį prityla Jono Basanavičiaus gatvės triukšmas, tačiau ima skleistis gražiausios pajūrio gamtos spalvos. Įkvėpti gaivaus jūros ir pušynų oro smagiausia minant dviratį, vaikščiojant pėsčiomis ar bėgiojant. Palikti automobilį ir griebti dviratį šią savaitę Palangoje kviečia ir Europos judumo savaitės akcija.

Europos judumo savaitės iniciatyvas ir galimybes sportuoti kurorte rudenį pristato Palangos miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Agnė Leonavičiūtė.

Judumo savaitės proga palangiškius ir kurorto svečius kviečiate persėsti ant dviračių. Ar jaučiasi kurorte pokytis? Kaip aktyviai žmonės įsitraukia į šią iniciatyvą?

Europos judumo savaitė - didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje. Šia kampanija Europos šalys raginamos skatinti darnų transporto priemonių naudojimą ir pakviesti žmones išbandyti transporto alternatyvas, galinčias pakeisti automobilį. Dviračius pasirinkome ne atsitiktinai - įvertinę kaip geriausią alternatyvą automobiliams.

Pokytį pastebėti sunku, kadangi Palangoje dviračiai ir taip labai populiarūs - gatvėje bet kuriuo metu ir bet kokiu oru galime pastebėti dviratininkų, kurie renkasi važiuoti saugiais ir patogiais dviračių takais.

Biuras šią savaitę organizuoja akciją "Palik automobilį - imk dviratį" ir dovanoja 1 val. trukmės nemokamą pasivažinėjimą išsinuomotu dviračiu. Akcija sulaukė didžiulio susidomėjimo - dovanų kuponus graibsto tiek jaunimas, tiek vyresnio amžiaus žmonės.

Džiaugiamės, jog palangiškiai noriai dalyvauja ne tik įvairiose akcijose, bet ir mūsų organizuojamose mankštose, paskaitose, praktiniuose užsiėmimuose. Paskutiniu metu norinčiųjų skaičius stebina, o ribotas vietų skaičius veiklose neleidžia dalyvauti visiems...

Pristatykite, prašau, plačiau susisiekimo bei laisvalaikio su dviračiu galimybes, dviračių takus Palangoje.

Palanga pelnytai gali vadintis dviratininkų rojumi - per kurortą, pajūriu nusidriekusios kelios dviratininkams pritaikytos trasos, kurių bendrasis ilgis siekia keliasdešimt kilometrų. Taip pat iš Palangos patogiai galima pasiekti ir kaimyninės Latvijos sieną. Nuo Palangos pasukęs į pietus dviračiu atsiduri greta esančiame uostamiestyje - Klaipėdoje. Dviračių takas nutiestas į Vydmantų gyvenvietę ir į vietos gyventojų bei svečių itin pamėgtą už keleto kilometrų esantį HBH pramogų kompleksą Žibininkų kaime.

Palangoje įrengtas sveikatingumo takas "Labrytys". Kuo šis takas patrauklus palangiškiams ir kurorto svečiams? Galbūt organizuojamos kokios veiklos, populiarinančios šį taką?

Aktyvios mankštos mėgėjų laukia šalia Vaikų parko pajūrio pušynu besidriekiantis sveikatingumo takas "Labrytys". Čia galima bėgioti 6 kilometrų ilgio didelį žiedą sudarančiu miško taku, o per atokvėpio pertraukėles pasimankštinti "Labryčio" take įrengtose penkiose aktyvaus poilsio zonose su lauko treniruokliais ir sporto įrenginiais.

Takas suka pro du lankytinus Palangos objektus - Naglio kalną bei senąsias Palangos žydų kapines. Naglio kalnas - 15 metrų aukščio Baltijos pakrantės kopa, supustyta ant senovinės Litorinos jūros terasos. Anot legendos, čia esą milžino Naglio kapas, kurį supylė jo žmona Brukšva. O iš jos ašarų prasidėjęs pro šalį tekantis upelis.

Atlikti archeologiniai tyrimai parodė, kad XV-XVI amžiuje Naglio kalne galėjo būti šventvietė. Šalia kalno buvo kuršių žvejų gyvenvietė, Senasis uostas. Apie XVI amžiaus vidurį senosios Palangos gyventojai pradėjo laidoti savo mirusiuosius, vėliau Naglio kapinaitės sunyko, tačiau išliko senosios Palangos žydų kapinaitės netoliese.

Tad išbandyti ir įvertinti sveikatingumo taką "Labrytys" įdomus ne tik Palangos gyventojams, bet ir kurorte atostogaujantiems sporto entuziastams.

Šių metų liepos mėnesį "Labrytyje" kartu su Palangos kultūros ir jaunimo centru organizavome šeimų bėgimą "Vardan tos Lietuvos". Kitais metais, atšilus orams, pavasarį ar vasarą taip pat vykdysime veiklas šiame take.

Kokios sportinės veiklos populiariausios Palangoje rudenį?

Biuras šiuo metu organizuoja treniruotes Palangoje ir Šventojoje. Palangiškiams siūlomos TRX ir miofascialinės treniruotės, o Šventosios gyventojai ketvirtadienio vakarus leidžia aktyviai judėdami zumbos ritmu. Šias treniruotes ketiname tęsti visą rudenį, reaguodami į didelį gyventojų susidomėjimą bei aktyvumą.

Šio mėnesio pabaigoje pradėsime naują, iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų finansuojamą projektą, į kurį bus įtraukti Palangos ikimokyklinio, mokyklinio amžiaus vaikai bei vyresnio amžiaus asmenys. Šioms tikslinėms grupėms bus organizuojami įvairūs fizinio aktyvumo užsiėmimai, paskaitos, seminarai, diskusijos.

Kviečiame sekti naujienas mūsų interneto svetainėje www.palangosvsb.lt bei "Facebook" paskyroje palangosvsb.

Palangos visuomenės sveikatos biuras palangiškius ir kurorto svečius šią savaitę kviečia iškeisti automobilius į dviračius. Šventosios gyventojai ketvirtadienio vakarus leidžia aktyviai judėdami zumbos ritmu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder