Palangoje - rankų darbo kalėdinės dovanos

Palangoje - rankų darbo kalėdinės dovanos

Palangiškiai jau antrą savaitę gyvena Kalėdų laukimo nuotaikomis – kasdien, išskyrus penktadienius ir sekmadienius, iki pat švenčių kurorto gyventojai ir svečiai kviečiami į Dovanų meistarnę, kur kiekvienas norintis savo rankomis gali pagaminti kalėdinę dovaną sau brangiems žmonėms.

Visą mėnesį palangiškiai megs riešines, kurs šiaudinius dirbinius, mokysis skiautinių gamybos subtilybių, karpybos meno, vels žaisliukus iš vilnos. Moksleivių klube vykstantiems nemokamiems užsiėmimams ypatingo pasirengimo nereikia – pakanka atsinešti darbo įrankius – žirkles, adatą, siūlų, taip pat – nepamiršti iš anksto užsiregistruoti telefonu, kad, kaip juokauja Dovanų meistarnės organizatoriai, būtų aišku, kiek kavos svečiams reikia išvirti.

Pasak užsiėmimų organizatorės, etnologės bei Palangos kultūros centro folkloro kolektyvo „Mėguva“ vadovės Zitos Baniulaitytės, Dovanų meistarnės užsiėmimai – puiki proga pasirengti artėjančioms šventės – pasigaminti dirbinių Kalėdoms ar net dovanų artimiesiems. „Juk nėra brangesnės dovanos už sukurtos rankomis“, – sakė Z. Baniulaitytė.

Užsiėmimų organizatorė pabrėžė, jog Dovanų meistarnėje rankdarbių subtilybių mokys ne ji viena, bet kartu su bendramintėmis, mėgstančiomis rankdarbius. O norintieji pasirengti šventėms bei sukurti originalias dovanas, neturėtų baimintis dėl įgūdžių stokos. „Nereikia būti meistru – juk būtent meistrai visiems norintiems rodys, kaip reikia pasidaryti nesudėtingus, paprastus bet mielus dirbinius“, – sakė Z. Baniulaitytė.

Dovanų meistarnė – įžanga į jau netrukus prasidėsiantį aktyvųjį Kalėdų laukimo laikotarpį, kuomet kone kiekvienas skuba ieškoti tinkamų originalių dovanų savo artimiesiems.

Šventinėmis spalvomis Palanga sužibės lapkričio 29 d. – tądien miesto centrinėje aikštėje bus įžiebta itin originali, šalyje dar nematyta Kalėdų eglė. Sulig Kalėdų eglės įžiebimo švente – lapkričio 30 d. – kurorte duris atvers ir Kalėdų senio namukas, tradiciškai įsikursiantis prie centrinio įėjimo į Birutės parką, Sodininko namelyje. Visi mažieji palangiškiai ir kurorto svečiai, tikintys Kalėdų stebuklu, čia galės apsilankyti kiekvieną gruodžio šeštadienį ir sekmadienį iki pat švenčių.

Šeimoms draugiška Palanga tris pirmuosius gruodžio penktadienius visus norinčius pakvies ir į Kalėdų senio namelyje vyksiančius edukacinius užsiėmimus, kurių metu jaukioje aplinkoje maži ir dideli turės galimybę savo dirbiniais bei išmone nustebinti ir patį Kalėdų senį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder