Palangoje – narystės NATO 15 metų minėjimas

Palangoje – narystės NATO 15 metų minėjimas

ekmadienį, kovo 31 d., Palangoje bus minima reikšminga sukaktis – Lietuvos narystės Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijoje (NATO) 15 metų jubiliejus.

Ta proga Jūratės ir Kastyčio skvere vyks visuomenei skirtas renginys „15 metų su NATO mes saugūs!“, kurortas sulauks garbių svečių – užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus, krašto apsaugos ministro Raimundo Karoblio, taip pat – Lietuvos kariuomenės ir NATO sąjungininkų.

Šventę organizuoja Užsienio reikalų ministerija kartu su Krašto apsaugos ministerija, Lietuvos kariuomene ir Palangos miesto savivaldybe.

Dvi valandas truksiantis šventinis renginys prasidės 14 val. Karinių jūrų pajėgų kariai iškilmingai pakels Lietuvos, Europos Sąjungos ir NATO vėliavas, skambės oficialios sveikinimo kalbos. Koncertinę programą atliks Karinių jūsų pajėgų bei Palangos orkestrai.

Jau nuo ryto šventinę nuotaiką kurs ir jūros tiltas – Palangos simbolis bus padabintas NATO ir Lietuvos vėliavomis. Renginio metu šventės įspūdį žiūrovams dar labiau sustiprins Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnio sveikinimo skrydžiai virš jūros tilto ir šventės teritorijoje.

Susirinkusieji paminėti Lietuvos narystės NATO 15 metų sukakties, galės apsilankyti NATO integravimo vieneto Lietuvoje palapinėje bei susipažinti su Sąjungininkų veikla. NATO prieškarinių pajėgų atstovai planuoja demonstruoti karinę techniką.

Sėkmingiausias pasaulio istorijoje Aljansas­ – NATO – šiemet taip pat mini savo gyvavimo 70-metį.

Šiandien Aljansas vienija 29 demokratiją, laisvę ir žmogaus teises vertinančias Europos ir Šiaurės Amerikos valstybes bei yra atviras tas pačias vertybes puoselėjančių naujų šalių prisijungimui.

NATO yra organizacija, kuri tvirtai laikosi bendro visų jos narių tikslo – užkirsti kelią konfliktams, užtikrinti taiką ir laisvę Aljanso žmonėms. Lietuva, būdama šios organizacijos narė, ne tik solidariai prisideda prie regiono, Europos ir pasaulio stabilumo ir taikos palaikymo, bet ir užsitikrina savo – Lietuvos piliečių – saugumą ir laisvę.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder