Palanga šeštadienį pakvips stintomis

Palanga šeštadienį pakvips stintomis

Palanga savaitgalį gyvens Stintų šventės nuotaikomis - stintų kvapas J. Basanavičiaus gatvėje pasklis šeštadienio rytą. Taip Palanga paskelbs "Stintų turo pajūry", po savaitės persikelsiančio į Nidą, pradžią. Kaip ir kasmet, renginiui "Palangos stinta" pasiruošė tiek kultūros darbuotojai, tiek vietos verslininkai, tiek ir žvejai.

"J. Basanavičiaus gatvėje skambės žvejiškos melodijos, visi norintieji galės išbandyti jėgas įvairiose rungtyse, stebėti Stintų grilio čempionatą ir, be abejonės, paragauti įvairiais būdais paruoštų stintų", - sakė Palangos kultūros centro vadybininkas Nerijus Stasiulis.

Stintų šventės metu Palangoje vyks ir stintų kepimo ant grotelių čempionatas. Jame dalyvaus komandos iš įvairių šalies miestų.

Nors šventės metu populiarumo viršūnėje kasmet karaliauja keptos stintos, kavinių darbuotojai sugalvojo, kaip nustebinti į šventę atvykstančius svečius. Tad J. Basanavičiaus gatvėje bus galima paskanauti ne tik įvairiais būdais pagamintų stintų, bet ir pasimėgauti kitokių žuvų skoniu.

Kaip ir kasmet, Stintų šventės metu bus galima įsigyti ir šviežių stintų. Tuo pasirūpino vietos žvejai. Šurmuliuos "Palangos stintoje" ir tautodailininkai bei tautinio paveldo meistrai, pasiūlysiantys įsigyti originalių dirbinių.

Dar viena atrakcija, laukianti pramogautojų, - tradicinės sveikuolių maudynės jūroje ties Palangos tiltu. Šis renginys - Grūdinimosi šventės dalis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder