Palanga rengiasi vasaros sezonui

Palanga rengiasi vasaros sezonui

Palanga intensyviai rengiasi artėjančiai vasarai – kurorto komunalininkai kasdien triūsia paplūdimiuose, kad jūra pasimėgauti nusprendę palangiškiai ir kurorto svečiai čia, kaip ir kasmet, jaustųsi jaukiai bei patogiai.

„Šiuo metu intensyviausi darbai vyksta jūros tilto prieigose ir kopose, kitose paplūdimio vietose pasirengimo vasarai darbai jau baigti. Atliekos iš pajūrio išvežamos du kartus per savaitę, tačiau šylant orams šie darbai intensyvės“, – sakė UAB „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Konstantinas Skierus.

Vizitinė Palangos kortelė neabejotinai yra jūros tiltas, kasdien net ir žiemą viliojantis pramogautojus. Tad artėjant šiltajam metų sezonui tilto ir jo prieigų priežiūrai skiriamas ypatingas dėmesys. Šiuo metu „Palangos komunalinio ūkio“ darbuotojai tilto prieigose kloja naują dangą, taip pat bus pakeista 150 kvadratinių metrų medinių trinkelių, jungiančių medinį taką link jūros tilto bei Jūratės ir Kastyčio skverą.

Kartu su šiais darbais, miesto tvarkytojai vytelių pynimais stiprina ir kopas – tai kasmečiai darbai, būtini, norint išlaikyti gerą kopų būklę, ypač tose vietose, kur sulaukiama didelio poilsiautojų skaičiaus.

Netrukus prie tilto bus įrengti po žiemos atnaujinti, perdažyti suolai, į paplūdimius vežama reikiamas inventorius – suolai bei šiukšlių dėžės. Šią savaitę pajūryje atsirado ir pirmosios persirengimo kabinos. „Iš viso Palangos paplūdimyje jų bus įrengta 80, Šventojoje – 36. Pajūryje poilsiautojų patogumui bus pastatyta beveik 250 suolų, paplūdimiuose, jų prieigose ir kopose – maždaug 600 atliekų konteinerių“, – vardijo „Palangos komunalinio ūkio“ direktorius.

Rengtis artėjančiai vasarai miesto tvarkytojai pradėjo dar kovą. Jau ankstyvą pavasarį imtasi valyti, kur reikia – atnaujinti ar pakloti naujus medinius pajūrio takus.

Jau du kartus buvo išpurentas ir paplūdimių smėlis, ir šie darbai, pasak „Palangos komunalinio ūkio“ direktoriaus, bus atliekami dar ne kartą. „Visus pasirengimo vasarai darbus paplūdimyje baigsime iki Kurorto šventės – gegužės 20 dienos“, ¬– sakė K. Skierus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder