Palanga pakvies susėsti prie tūkstančio stalų

Palanga pakvies susėsti prie tūkstančio stalų

Savaitgalį Palanga pakvies dar kartą sugrįžti į didžiausią šalies kurortą ir, J. Basanavičiaus gatvėje prisėdus prie ilgiausio šalyje stalo, suskaičiuoti „viščiukus“ – apibendrinti aktyviojo kurortinio sezono rezultatus bei kartu pasidžiaugti sėkminga prabėgusia vasara. Visi norintieji turės progos sudalyvauti ir pirmosiose šalyje Stalo žaidimų žaidynėse.

Tūkstančio stalų šventė – kasmetinis, septintą kartą minimas renginys, kiekvieną rugsėjį į populiariausią kurorte J. Basanavičiaus gatvę sukviečiantis gausų būrį palangiškių ir kurortą mylinčių svečių. Tai puiki proga rudenį pasinerti į šventinį šurmulį, pasimatyti su bičiuliais bei pažįstamais, pasidalinti vasaros įspūdžiais bei sužinoti, kaip karščiausiu darbymečiu – vasarą – sekėsi kaimynams. Kartu tai ir proga nuoširdžiai padėkoti visiems kurorto svečiams, mylintiems Palangą ir atvykstantiems čia paisėti bei puikiai praleisti savaitgalį ar atostogas.

Kaip ir kasmet, šios šventės, skirto Tarptautinei turizmo dienai paminėti, metu netrūks linksmybių – Jūratės ir Kastyčio skvere koncertuos geriausi Palangos meno kolektyvai, vyks įvairios linksmos varžytuvės, skambės muzika. Pasak Palangos kultūros centro direktoriaus pavaduotojo Nerijaus Stasiulio, Tūkstančio stalų šventė tuo ir išskirtinė, kad renginio „turinį“ diktuoja ne kultūros specialistai, o patys šventės dalyviai. „Kiekviena Palangos įmonė, įstaiga ar organizacija šią dieną stengiasi kuo įdomiau, linksmiau ar originaliau pristatyti savo veiklą bei rezultatus. Visuomet šventės dalyvius raginame pasistengti, kad jų įmonės stalas šventiniame šurmulyje neliktų nepastebėtas“, – sakė N. Stasiulis.

Specialiai sudaryta komisija, kaip ir kasmet, vertins šventės dalyvių stalus ir, pasitarusi su kultūros specialistais, žiniasklaidos atstovais bei visuomenininkais, išrinks įmones, labiausiai vertas vienos iš dešimties linksmų nominacijų – medinių staliukų, sukurtų palangiškio tautodailininko Lino Žulkaus.

Beje, L. Žulkaus darbas – beveik 4 metrų aukščio stalas – jau ne pirmus metus yra tapęs Tūkstančio stalų šventės simboliu. Šiemet jis, atnaujintas ir, pasitelkus dekupažo techniką, padabintas žemaitiškais raštais, jau papuošė Jūratės ir Kastyčio skverą. Tikimasi, kad savaitgalį šį stalą bus galima paskelbti šalies rekordininku, nes Tūkstančio stalų šventės organizatoriai – Palangos kultūros centro atstovai – jau kreipėsi į Lietuvos rekordų agentūrą „Factum“ bei paprašė informacijos apie didžiausią šalyje stalą. Pasak N. Stasiulio, kad Palangos stalas būtų paskelbtas rekordiniu, belieka atlikti keletą formalių procedūrų, ir tai yra daroma.

Išskirtinė Tūkstančio stalų šventė šiemet bus ir tuo, kad į šventines linksmybes bus įtraukta ir nauja atrakcija – Palangoje visą savaitgalį vyks ir pirmosios Stalo žaidimų žaidynės. Dvi dienas – šeštadienį ir sekmadienį – palangiškiai ir kurorto svečiai bus kviečiami išbandyti savo jėgas, lošiant šachmatais ar šaškėmis, domino, sportinį pokerį, stalo futbolą ar kitus stalo žaidimus. „Galbūt atsiras šventės dalyvių, norinčių pasiūlyti ir stalo žaidimų vaikams, pavyzdžiui, dėlioti lego kaladėles“, – kalbėjo N. Stasiulis.

Šventės dalyviai pasiūlys ir daugiau atrakcijų – J. Basanavičiaus gatvėje ne tik šurmuliuos mugė, bet ir veiks lauko menų galerija, Kurhauzo aikštėje besidominčius kvies rankdarbių „meistarnė“ – čia bus demonstruojamas audimas staklėmis ir kaladėlėmis, vyks mezgimo, skiautinių ir lėlių siuvimo užsiėmimai. Į muzikinius susitikimus, kūrybines ir edukacines dirbtuves Birutės al. ir J. Basanavičiaus g. sankirtoje pakvies Palangos jaunimas.

TŪKSTANČIO STALŲ ŠVENTĖ VISAI ŠEIMAI PALANGOS STALAS 2014

PROGRAMA

rugsėjo 27 d.

12.00  Palangos orkestro žengimas. J. Basanavičiaus gatve

12.30  Šventės "Palangos STALAS 2014" atidarymas. Miesto mero ir svečių sveikinimas. Europos diplomo įteikimas Palangai ir 100 baltų balandžių paleidimo ceremonija.  Palangos orkestro koncertas.

Pagrindinėje scenoje Jūratės ir Kastyčio skvere

13.00 - 17.00  Palangos meno kolektyvų ir atlikėjų koncertas.

Pagrindinėje scenoje Jūratės ir Kastyčio skvere

13.00  Palangos menų lauko galerijos atidarymas. J. Basanavičiaus gatvėje

13.00 – 17.00  Rankdarbių „Meistarnės“ atidarymas.  Audimas staklėmis ir kaladėlėmis, paukštelių ir riešinių mezgimas, skiautinių ir lėlyčių siuvimas. Kurhauzo aikštė

13.00 - 22.00  Kultūrinė erdvė "I Love Palanga". Muzikiniai susitikimai, kūrybinės ir edukacinės dirbtuvės, stalo futbolo turnyrai, tausojančio ūkininkavimo turgelis, „Palangos stalo“ šventės Dūzgės

Palangos jaunimo organizacijų prisistatymai.

Mažojoje scenoje Birutės alėjos ir J. Basanavičiaus g. kampas

15.00  Stalo nominacijų teikimo ceremonija.

Pagrindinėje scenoje Jūratės ir Kastyčio skvere

rugsėjo 27 - 28 d.

12.00 - 20.00  Palangos ir Žemaitijos tautodailininkų darbų mugė J. Basanavičiaus gatvėje. Sveiko maisto produktų, papildų, prieskonių bei sveikatinimo prekių turgelis Kurhauzo aikštėje.

12.00 – 17.00  Pirmosios stalo žaidimų žaidynės. J. Basanavičiaus gatvėje

PARODOS

Vytauto Kuso tapybos darbų paroda „DAR ESU“,

Reinoldo Liaudansko suvenyrinių balandžių kolekcijos pristatymas

Kavinėje - galerijoje „Liepa“, Sodų g. 14B, Palangoje.

................................................................................................................................................

Mindaugo Meškausko, populiarių televizijos projektų - X Faktorius, Lietuvos Talentai ir kt. – režisieriaus analoginės fotografijos paroda, fotografuota šlapio kolodijaus procesu

,,Amžinas atvaizdas. Akimirka sustingusi sidabre“

Lietuvos analoginės fotografijos asociacijos (LAFA) fotoparoda ,,Fotografiniai pasakojimai“

Kultūros bare „KABLYS: JŪRA. KULTŪRA“, parodų paviljone, S. Dariaus ir S. Girė

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder