Palanga kuria naujas švenčių tradicijas

Palanga kuria naujas švenčių tradicijas

Šeštadienį populiariausiame šalies kurorte gimė nauja tradicija: pirmą kartą vyko turgaus šventė.

Jos metu Palangos turgus pakvietė kurorto gyventojus ir svečius į nuotaikingą renginį, kuris, be kito ko, buvo skirtas ir Pasaulinei maisto dienai.

"Norime praplėsti Palangos renginių geografiją. Tradiciškai visi masiniai renginiai kurorte turi vieną vietą – Jono Basanavičiaus gatvę. O mes priminėme, kad turgus, kartu su bažnyčia, nuo seno buvo svarbiausia miestelių vieta", - sakė Palangos turgaus direktorius Eimutis Židanavičius.

Turgavietėje ne tik buvo prekiaujama įvairiomis rudens gerybėmis, sodinukais, gėlėmis, maistu, bet ir vyko įdomios rungtys. Viena jų – 6,7 kg kalakuto laikymo abejomis rankomis varžybos, kuriose išskirtinai dalyvauti galėjo tik moterys. Laimėjo 65 metų ponia Zita iš Palangos, kuri kalakutą išlaikė 3,53 sekundės.

Svečiams teko stebėti ir dar vieną atrakciją – žongliravimą trimis kopūstais.

"Laimėjo Dainius iš Palangos, kuris meistriškai žongliravo apie 1 kg kopūstais tris minutes. Vėliau vyko maišo bulvių, kuris svėrė 20 kg, nešimo varžytuvės: reikėjo kuo greičiau nubėgti su svoriu 30 metrų. Nugalėjo Justinas iš Darbėnų, kuris distanciją įveikė per 8,53 sekundės, tačiau jis atsisakė prizo ir laimėtoju tapo antrosios vietos nugalėtojas Dainius – tas pats, kuris žongliravo kopūstais. Jam ir atiteko maišas bulvių“, - pasakojo E. Židanavičius.

Šventės metu teko ir pakoreguoti keletą rungčių: atsisakyta kopūstų valgymo konkurso, nes baimintasi dėl galimų sveikatos negalavimų, bei nutarta į krepšį mėtyti ne vištos, o medinius kiaušinius.

"Na, paskaitėme komentarus internete. Kai kas piktinosi, kad per krizę negerai šviežiais kiaušiniais švaistytis... Buvo metami mediniai. Iš penkiolikos metrų, kiekvienas dalyvis turėjo po penkis kiaušinius, o visus juos į krepšį pataikė vienintelis Edvardas iš Darbėnų“, - sakė vienas iš renginio organizatorių.

Pasak E. Židanavičiaus, turgaus diena Palangoje turėtų būti įtraukta į tradicinių kurorto švenčių sąrašą, tad ji neabejotinai bus surengta ir kitais metais. Esą pagal dalyvių ir svečių skaičių šeštadienį buvo galima pamanyti, kad tai – vasaros sezonas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder