Palanga jau dabinama įspūdingo dydžio margučiais

Palanga jau dabinama įspūdingo dydžio margučiais

Palangoje vis labiau juntama artėjančių šv. Velykų nuotaika – trečiadienį po pietų J. Basanavičiaus gatvėje pradėta rengti Margučių alėja.

Jau tapo tradicija, jog kasmet, artėjant vienai iš gražiausių pavasario švenčių, palangiškių ir kurorto svečių pamėgta J. Basanavičiaus gatvė padabinama įspūdingo dydžio margučiais. Dešimt šių šv. Velykų simbolių, kurių kiekvieno aukštis – du metrai, o plotis – pusantro metro – šiais metais išmarginti Pajūrio regionui būdingais margučių raštais. Vienuoliktasis, Palangos pasididžiavimu vadinamas gintarinis margutis, šią alėją papuoš prieš pat šv. Velykas.

Pasak Palangos kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininko Nerijaus Stasiulio, šv. Velykos kurorte jau daugelį metų neįsivaizduojamos be J. Basanavičiaus gatvę puošiančios Margučių alėjos, kuri į pajūrį kasmet privilioja svečių ne tik iš aplinkinių, bet ir iš tolimesnių šalies miestų. „Alėjos atidarymas, kaip ir kasmet, įvyks antrąją šv. Velykų dieną, pirmadienį. Įspūdingo dydžio margučiai Palangą dabins iki Atvelykio“, – sakė N. Stasiulis.

Antrąją šv. Velykų dieną svečius į Palangą vilios ne tik įspūdinga Margučių alėja, bet ir šventiniai renginiai – kaip ir kasmet, jau nuo vidurdienio visi norintieji galės sudalyvauti linksmose liaudiškose rungtyse (šokinėjimo su maišais, ėjimo su kojūkais, margučio nešimo mediniame šaukšte) ir, be abejo, tradicija jau tapusiame Margučių ridenimo čempionate.

Būtent margučių ridenimo varžybos, kasmet antrąją šv. Velykų dieną organizuojamos prie jūros tilto, visuomet sulaukia didžiausio palangiškių ir svečių dėmesio. Varžybose savo jėgas galės išbandyti kiekvienas, atsinešęs margučių.

Šventinių renginių pirmadienį kurorte bus ir daugiau, kadangi šiemetinės šv. Velykos sutampa ir su renginių ciklu „Palangos dienos 2015“. Ta proga pirmadienį 15 val. Kurhauze vyks Palangiškių sueiga. Šio renginio metu Palangos miesto garbės piliečio vardas bus suteiktas dviem palangiškiams – Vitaliui Bernardui Litvaičiui bei Daniui Puodžiui, renginio dalyviai turės galimybę ne tik pasiklausyti Edmundo Jucevičiaus vadovaujamo Palangos kamerinio choro koncerto, bet ir pasidalinti su visuomene savo pozityviomis idėjomis, ką ir kaip reikėtų daryti, kad Palanga taptų dar patrauklesnė tiek vietos gyventojams, tiek ir svečiams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder