Pajūris bandys atsigriebti

Pajūris bandys atsigriebti

Vos kelios saulėtos dienos ir maloni vasariška šiluma į Palangą sugrąžino lietingą rugpjūtį iš kurorto išsilaksčiusius poilsiautojus. Tačiau ne tiek daug, kiek norėtų patys palangiškiai. Ir ne taip ilgam.

Vakar apie pietus Palangos ir Šventosios paplūdimiai jau nepriminė smėlėtos dykumos ruožų, kuriuose, išskyrus gelbėtojus, sutiksi vos vieną kitą nuo lietaus susigūžusį žmogelį. Pasak kurorto gelbėtojų vado Jono Pirožniko, pasitaisius orui žmonių pagausėjo, tačiau ne tiek, kiek norėtų patys palangiškiai.

„Peržvelgėme visus paplūdimius. Šiuo metu juose yra koks tūkstantis žmonių. Čia Palangos ir Šventosios kartu paėmus. Oras atšilo, maudytis galima, tad ir skuba poilsiautojai pasidžiaugti paskutinėmis vasaros dienomis. Neabejoju, kad savaitgalį žmonių sulauksime dar daugiau, bet antplūdžio tikrai nesitikime. Atostogos baigiasi, reikia ne tik patiems apie darbus galvoti, bet ir vaikus į mokyklą ruošti“, - „Vakaro žinioms“ sakė J.Pirožnikas.

Lietų pakeitus saulei, daugiau lankytojų sulaukia ir Palangos turizmo informacijos centras. Jo vyriausiojo specialisto Mindaugo Surblio teigimu, dažniausiai teiraujamasi ne kur apsistoti, o ką mieste būtų galima nuveikti ir kokie renginiai jame vyksta.

„Atšilus orui pagyvėjimas tikrai jaučiamas. Žmonių daugiau ne tik pas mus užsuka, bet ir miesto gatvėse vaikšto. Dauguma jų - lietuviai. Ryte šnekėjau su kelių viešbučių atstovais, tai jie tvirtino, kad yra beveik pilni. Tačiau planuojantieji į Palangą atvykti savaitgalį važiuoti gali drąsiai, nes vietų privačiame sektoriuje tikrai ras. O siekdami pritraukti poilsiautojus, po blogo rugpjūčio verslininkai sumažino kainas. Nuo rugsėjo 1-osios jos dar labiau kris“, - tvirtino M.Surblys.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder