Pagrindinė avarijų Klaipėdoje priežastis – neatidumas

Pagrindinė avarijų Klaipėdoje priežastis – neatidumas

Per pastaruosius du mėnesius Klaipėdos mieste, palyginus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, kelis kartus išaugo eismo įvykių, kuriuose nukenčia žmonės, skaičius.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuroro Juozo Syko duomenimis, per šių metų lapkričio ir gruodžio mėn. pradėta 16 ikiteisminių tyrimų dėl kelių eismo saugumo taisyklių pažeidimų (pagal LR BK 281 str.). Vienas eismo įvykis, kaip jau buvo skelbta, baigėsi itin skaudžiai – jo metu žuvo jauna mergina.

Štai tik keletas eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, pavyzdžių: „Automobilis „Mercedes Benz“,‘ apsisukdamas leistinoje vietoje, kliudė į važiuojamą dalį išėjusį pėsčiąjį, kuris paguldytas į ligoninę; nereguliuojamoje sankryžoje automobilis „Renault Safrane“, įvažiuodamas iš šalutinio į pagrindinį kelią, susidūrė su dviratininku, važiavusiu pagrindiniu keliu, dviratininkas sužalotas; moteris, vairuojanti „Toyota Yaris“, nesuvaldė automobilio, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su priešpriešiais važiuojančiu automobiliu „Ford Focus“, nukentėjo abiejų automobilių vairuotojai; ties apsisukimo vieta į automobilio „Renault Megane Scenic“ galinės pusės kairįjį kampą atsitrenkė trečia eismo juosta važiavęs motociklas, jo vairuotojui sukrėstos smegenys“.

Šių nusikalstamų veikų tyrimo organizavime besispecializuojantis prokuroras Juozas Sykas sako, jog padažnėjusių eismo įvykių, kuriuose nukenčia žmonės, pagrindinė priežastis yra ne vairavimas apsvaigus nuo alkoholio, net ne greičio viršijimas, o vairuotojų bei kai kuriais atvejais – ir pačių pėsčiųjų neatidumas, išsiblaškymas.

„Vėlų rudenį ir žiemą vairavimo sąlygos keičiasi iš esmės: pailgėjus tamsiajam paros laikui, labai sumažėja matomumas, o ir dėl slidžių kelio dangų pasunkėja vairavimo sąlygos, tačiau susidaro toks įspūdis, kad vairuotojai visai nekreipia dėmesio į visas šias aplinkybes ir dėl savo neatidumo bei lengvabūdiško elgesio kelyje sukelia avarines situacijas bei patys į jas pakliūva. Pėstieji taip pat menkai rūpinasi savo saugumu, eina per gatvę neleistinose vietose, retas kuris nešioja atšvaitus ir nesusimąsto, jog, žvelgiant iš automobilio salono, matymo ribos yra kur kas blogesnės, nei gali atrodyti pėsčiajam“, – apibendrino prokuroras Juozas Sykas, naujųjų išvakarėse kviesdamas visus eismo dalyvius būti atidesnius bei paslaugesnius vienas kitam.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder