Pagėgių ir Rietavo Registrų centras uždaro padalinius

Pagėgių ir Rietavo Registrų centras uždaro padalinius

Mažesnių savivaldybių gyventojai lieka be viešųjų paslaugų. Pagėgių ir Rietavo Registrų centras uždaro padalinius. Valstybinių įmonių veiksmus, kai viešosios paslaugos atitolinamos nuo gyventojų, optimizuojant veiklą, savivaldybių vadovai vadina regionų skurdinimu.

Registrų centro atstovai sako, kad taip siekta nepažeisti įpareigojimo paslaugą suteikti per vieną dieną, be to, mažėja ir klientų. 

Be Registrų centro padalinių liko Pagėgių ir Rietavo savivaldybės.

„Dabar, pavyzdžiui, iš Tverų niekur nenuvažiuosi, jokio autobuso nėra, padarė užkampį, akmens amžius grįžo“, – piktinasi Rietavo seniūnijos gyventoja Aniceta.

Rietavo savivaldybės meras sako, kad nepigios Registrų centro paslaugos, pridėjus papildomas kelionių išlaidas, dar labiau paplonins gyventojų pinigines.

„Sakykim, kad ir Rietavo pačios savivaldybės. Mes per 18 metus sumokėjom 8,5 tūkstančio už šitą paslaugą, tai nėra taip mažai, jeigu viena įstaiga, o kiek gyventojai dar sumokėjo – pakankamai dideli pinigai juda šitoje srityje ir neišlaikyti net pusdieniui etato, čia yra mažų mažiausiai gėda ir čia yra skurdinimas regiono“, – tikina Rietavo meras Antanas Černeckis.

Registrų centro atstovai sako, kad trys padaliniai uždaryti, nes siekta nepažeisti įpareigojimo paslaugą suteikti per vieną dieną, be to, per maži klientų srautai.

„Tuose padaliniuose sulaukiam per mėnesį vidutiniškai apie 20 klientų.

Jeigu padalinys dirba vieną kartą per savaitę, realiai mes per dieną vidutiniškai po 5 klientus aptarnaujam.

Mes nematom tokio poreikio ir tokios būtinybės, kad klientų srautas ten būtų toks didelis ir mūsų paslaugos paklausios būtų“, – aiškina Registrų centro atstovas komunikacijai Mindaugas Samkus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder