Nuotykių parko direktorius susipainiojo?

Nuotykių parko direktorius susipainiojo?

Ką tik uostamiestyje pradėjęs veikti laipynių parkas jau apaugo gandais. Visuomenininkai nustėro pamatę, kad Klaipėdos poilsio parke įsikūrusio nuotykių parko direktorius - miesto Tarybos narys Mindaugas Žilys, kuris pernai balsavo už UAB "Poilsio parkas" likvidavimą.

"Gal tai valdančiųjų dovana vaikinui, perėjusiam į jų pusę?" - įtarinėja visuomenininkai.

Pats politikas teigia nematantis čia jokių sąsajų ir jokio kriminalo.

"Vakarų ekspresui" pradėjus domėtis šia istorija, atsirado žmogus, tvirtinantis, kad jis prieš 2 metus kreipėsi į Klaipėdos savivaldybę ir pasiūlė įrengti poilsio parke laipynių trasas. Esą iš pradžių miesto valdžia jo idėją sutikusi itin palankiai, net žiniasklaidoje buvę pranešimų, kad atsiradęs investuotojas, tačiau netikėtai situacija pasikeitė.

"Iš pradžių valdininkai sakė, kad visus formalumus galima sutvarkyti per savaitę. Po to pradėjo kalbėti, kad atsirado daugiau besidominčių tokia idėja, ir pradėjo viską vilkinti, kol galų gale visi reikalai sustojo. Po to, kai jau buvo paskelbtas konkursas, mes net nebedalyvavome. O kam? Ir taip viskas buvo aišku, kad šis konkursas tik dėl akių. Mūsų idėja buvo tiesiog pavogta", - aiškino vyras, nepanoręs viešinti savo pavardės, esą valdžia pati žino, kas jis toks.

"Iš kur tas KAR KAR?"

Visuomeninio judėjimo "Klaipėdieti, atgaivink savo miesto parką" idėjinė vadė Jolanta Norkienė, uoliai, tačiau nesėkmingai kovojusi už bendrovės "Poilsio parkas" išsaugojimą, pasakojo gavusi lengvą šoką, kai sužinojo, kas vadovauja nuotykių parkui KAR KAR.

"Už Europos Sąjungos ir savivaldybės lėšas sutvarkytas parkas atiduotas verslininkams", - stebėjosi J. Norkienė.

Ją papiktino ir faktas, kad prie pat įėjimo į poilsio parką pakabinta iškaba, jog tai - nuotykių parkas KAR KAR.

"Sovietiniais laikais šis parkas buvo vadinamas Klaipėdos kultūros ir poilsio parku, paskui žmonės jį vadino tiesiog poilsio parku, o 2011 metais buvo net suorganizuotas konkursas ir patys klaipėdiečiai pageidavo jį vadinti Jūros parku. Dabar staiga išdygsta pavadinimas KAR KAR", - teigė J. Norkienė.

Paaiškinimai painūs

Visuomenininkai šeštadienį patys prispaudė prie sienos M. Žilį ir prašė jo pakomentuoti, ar jis nepainioja viešų ir privačių interesų. Pokalbį su politiku jie paskelbė socialiniame tinkle. Tiek visuomenininkus, tiek žurnalistus nuotykių parko KAR KAR direktorius Mindaugas Žilys patikino, kad jis su šio parko atsiradimu nesusijęs - esą jį tik spalį pasamdė būti šios įmonės direktoriumi.

"Vakarų ekspresą" jis tikino, kad dar visai neseniai apie tokio laipynių parko atsiradimą jis net nenutuokė. Šį faktą esą įrodo tai, kad dar prieš kurį laiką jis pats neva aktyviai kovojo, jog nuomos mokestis už galimybę poilsio parke įsirengti laipynių trasas būtų 6 tūkst. per mėnesį, o ne 2 tūkst. litų, kaip yra dabar.

"Be to, aš tuomet pasisakiau, kad šis laipynių parkas turėjo būti paliktas administruoti savivaldybei. Bet buvo nuspręsta kitaip. Argi aš šitaip būčiau elgęsis, jei būčiau buvęs suinteresuotas asmuo? Mane tiesiog pakvietė vadovauti šiai bendrovei, nes aš esu ekstremalaus sporto mėgėjas ir bičiuliaujuosi su bendrove, kuri yra įrengusi Lietuvoje daugiau laipynių trasų", - aiškino M. Žilys.

J. Norkienė savo ruožtu akcentuoja, kad politikas, duodamas jai interviu, pats susipainiojo aiškindamas, kam kilo mintis čia įrengti laipynių parką. Nufilmuotoje ir socialiniame tinkle išplatintoje medžiagoje M. Žilys, aiškindamas apie tai, kad jis Ūkio komitete siūlė poilsio parke didinti rinkliavą, prasitaria: "Po to man pačiam kilo idėja, kad reikia užsiimti panašia veikla."

Jis užsiminė, kad konkurso sąlygos buvo tokios, jog Klaipėdos bendrovėms buvo užkirstas kelias jame dalyvauti.

"Sąlygos nebuvo labai gerai suformuluotos. Sakykime taip, kad Klaipėdos įmonėms atsirasti tokioje veikloje būtų buvę gana sudėtinga. Dėl to, kad tokių rangovų, kaip dabar įrengtas parkas, Lietuvoje yra tik 3-4, o visi kiti nelabai galėjo dalyvauti. Taigi mes jungtinėje veikloje samdėme rangovus, o patys atėjome kaip vystytojai", - J. Norkienei aiškino politikas.

Savivaldybės administracijos Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėjos Zitos Žižytės duomenimis, konkurse dalyvavo 2 įmonės.

Nuotykių parkas užima 2,5 hektaro. Pasak M. Žilio, vos tik pradėjęs veikti jis sulaukė didžiulio klaipėdiečių susidomėjimo. Žadama, kad nuotykių parkas veiks visus metus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder