Nuo pirmadienio Klaipėdos rajone skelbiamas karantinas

Nuo pirmadienio Klaipėdos rajone skelbiamas karantinas

Vyriausybė vakar apsisprendė: siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą net 12-oje šalies savivaldybių skelbiamas lokalus karantinas. Į šį sarašą pateko ir Klaipėdos rajonas. Karantinas čia, kaip ir kitur, prasidės pirmadienį ir truks dvi savaites – nuo spalio 26 d. iki lapkričio 9 d.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į tris kriterijus: 14 dienų sergamumo rodiklį 100 tūkst. gyventojų, teigiamų tyrimų procentinę dalį tarp atliktų tyrimų per 7 dienas ir atvejų, nesusijusių su protrūkiais/židiniais, procentinę dalį per 7 dienas.

Pagal epidemiologinius rodiklius visos Lietuvos savivaldybės suskirstytos į zonas pagal šviesoforo spalvas – žalią, geltoną ir raudoną.

Klaipėdos rajone iki šios dienos koronavirusas buvo nustatytas 143 gyventojams, serga 61. Saviizoliacijioje šiuo metu yra per 600 asmenų.

Taip pat apsispręsta ir dėl kasmetinių rudens atostogų ugdymo įstaigose trukmės, jos ilginamos nebus. Tačiau dalis moksleivių dar savaitę po jų turės mokytis nuotoliniu būdu.

Rudens atostogos rajono moksleiviams prasidės pirmadienį, spalio 26 dieną, ir tęsis tik savaitę, kaip įprastai. Tačiau į mokyklas dalis vaikų grįš tik lapkričio 9-ą. Dar vieną savaitę po atostogų 5–12 klasių moksleiviai mokysis nuotoliniu būdu. Darželinukai, priešmokyklinukai ir pradinukai bus ugdomi kaip įprastai.

„Kadangi savivaldybėms, kuriose paskelbtas karantinas, leista pačioms priimti sprendimus dėl ugdymo proceso, manome kad darželių uždarymas į nekontaktinį ugdymą būtų perteklinė priemonė. Tai sukeltų nemažai rūpesčių tėvams. Todėl priimtas sprendimas rajono darželiuose ugdymo procesą ir toliau tęsti net ir esant karantinui. Tokia pati situacija ir su pradinukais. Nors jie kitą savaitę atostogaus, bet po atostogų galės grįžti į mokyklas“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Neformalusis vaikų ir suaugusiųjų švietimas taip pat vyks nuotoliniu būdu arba bus stabdomas išvis. Tikimasi, kad toks sprendimas padės suvaldyti koronaviruso plitimą. Pastaruoju metu net ketvirtadalis šalyje kasdien nustatomų naujų susirgimų fiksuojama būtent ugdymo įstaigose.

Pritarta ir kitiems siūlymams. Nustatytas  laisvalaikio, pramogų, renginių, viešojo maitinimo ir kitų vietų lankytojų privalomas registravimas.

Lankytojų registracija nebus vykdoma, kai maistas tiekiamas išsinešti arba pristatomas fiziniams ir juridiniams asmenims kitais būdais. Taip pat registracija nebus privaloma ir viešojo maitinimo paslaugas teikiančių įmonių, kuriose vykdomas pamaininis darbas, darbuotojams.

Vyriausybės nutarimo pakeitimo projekte trumpinamas maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų darbo laikas: šių įstaigų veikla bus vykdoma nuo 7 iki 24 valandos.

Darbo laikas nebus apribotas kazino ir lošimo automatų, bingo salonų, lažybų ir totalizatorių punktuose, jei šiose vietose neteikiama viešojo maitinimo paslauga.

Į raudoną zoną patekusi Klaipėdos rajono savivadybė gavo rekomendacijas dėl renginių ribojimo, nuotolinio darbo, ugdymo, sveikatos priežiūros paslaugų peržiūrėjimo, srautų ribojimo prekybos vietose bei kaukių dėvėjimo.

Su jais galima susipažinti žemiau pateiktame plakate.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder