Nidos paplūdimiui - Mėlynoji vėliava.

Neringą pasiekė džiugi žinia - tarptautinio Aplinkosauginio Švietimo fondo (FEE) Mėlynosios vėliavos programos priežiūros Taryba Nidos paplūdimį apdovanojo Mėlynąja vėliava.
Tai - didelis paplūdimio aplinkosauginės ir paslaugų bei serviso kokybės įvertinimas. Neringa pirmoji Lietuvoje sulaukė tokio apdovanojimo.
Paplūdimiai, kurie turi šią vėliavą, yra įtraukiami į tarptautinius turizmo katalogus kaip atitinkantys tarptautinius reikalavimus.
Mėlynosios vėliavos programa vykdoma daugiau kaip 20 Europos šalių. Šios programos koordinatorius mūsų šalyje - Lietuvos žaliųjų judėjimas.
Programa yra skirta Europos Sąjungos savivaldybėms, kurios plėtoja turizmo paslaugas savo teritorijoje. Įvykdžiusioms visus reikalavimus - paplūdimiai turi atitikti 27 kriterijus - savivaldybėms suteikiama teisė jų teritorijoje esančiuose paplūdimiuose iškelti Mėlynąją vėliavą.
Pasak bendrovės "Neringos komunalininkas" direktoriaus Arūno Burkšo, apdovanojimas įpareigoja daug dirbti, nes norint neprarasti Mėlynosios vėliavos, reikia nuolat griežtai laikytis numatytų reikalavimų.
"Žinoma, mes labai džiaugiamės, bet man šis įvertinimas yra daugiau rūpestis nei džiaugsmas, - sakė A. Burkšas. - Mėlynoji vėliava suteikiama ne amžinybei, o vieneriems metams, be to, ją bet kada nesunkiai galima prarasti. Kad taip neatsitiktų, turime visada laikytis reikalavimų, stengtis, kad paplūdimys ir toliau būtų vertas šio apdovanojimo. Tai yra didelis darbas."

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder