Nidos centre riogso didžiulė duobė – viskas dėl kivirčo

Nidos centre riogso didžiulė duobė – viskas dėl kivirčo

Viename gražiausių Lietuvos kurortų – Nidos centre – vietoje turizmo ir informacijos centro dabar riogso didžiulė duobė. Jau mėnesį darbininkų statybvietėje nematyti. Darbus įmonė sako sustabdžiusi, nes savivaldybė neapmoka sąskaitų.

Tačiau Neringos meras nė nesiruošia to daryti, mat įtaria, kad statybų bendrovė sukčiauja, reikalauja sumokėti už tai, ko nepadarė.

Darbai prasidėjo pavasarį. Kuomet buvo nugriautas kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“. Šiuo metu jau turėtų matytis naujo pastato karkasas, tačiau jo vietoje – duobė. Statybų darbai Nidos centre nevyksta jau mėnesį.

Kaip teigia pats Neringos meras rangovai kaltina savivaldybę, kad ši neapmoka sąskaitų. Meras už atliktus darbus neatsiskaito, nes atsiųsta statybininkų sąskaita sukėlė įtarimų.

Esą senojo pastato nugriovimas ir statybinių medžiagų išvežimas galėjo kainuoti kur kas pigiau, negu verslininkai nurodo sąskaitoje.

Neringos valdininkai turi ir įrodymų, kad statybų bendrovė atliko kur kas mažiau darbų, nei deklaruoja.

„Buvo pamatyta skaičiai, atrodo, 330 automobilių sunkiasvorių. Tai paprašius pateikti įvažiavimo rinkliavos mūsų turimą kontrolės posto, kur nei viena mašina negali pravažiuoti neapskaityta vienokiu ar kitokiu būdu, jeigu važiuoja ir nemokamai, vis tiek numeriai yra fiksuojami ir mašinos gabaritai.

Buvo įsitikinta, jog yra pravažiavo tik 106 automobiliai“, – teigia Neringos meras.

Meras įtaria, kad verslininkai apgaudinėja – nori nulupti pinigus už 330 sunkvežimių, kai realiai tokių važiavo tris kartus mažiau. Statybų bendrovės „Irdaiva“ vadovas Vitas Lopinys neketina pagrįsti sąskaitos.

Esą darbas padarytas, tad privaloma už jį atsiskaityti. Jo nuomone, Neringos valdininkai persigalvojo ir nebenori tęsti projekto. „Ne tame esmė. Pastatas yra nugriautas pastato nugriovimo liekanos yra utilizuotos. Pati savivaldybė turi iš esmės apsispręsti: ar ji nori tą projektą įgyvendinti, ar ne. Čia, matyt, prasmė yra tokia“, – sako „Irdaiva“ vadovas.

Neringos valdininkams nerimą kelia ir tai, jog ši statybų bendrovė jau buvo atsidūrusi Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos akiratyje bei turėjo nemalonumų su Vilniaus savivaldybe, kuomet statė Lazdynų baseiną.

Tad Neringos meras laukia, kol sąskaita bus pagrįsta darbais, o jeigu ne – tikisi nutraukti sutartį su bendrove. Mat permokėti už statybų darbus neketina, nepaisant sutartyje nurodytos, galimos projekto vertės.

„Kai nuperki pastatą už 8 milijonus, nesvarbu, kad statybininkai jį pastatys už 4 milijonus ir 4-iems milijonams neturės pagrindimo, tai valstybė, ar savivaldybė, šiuo atveju, vis tiek turi jiems sumokėt.

Tai jeigu yra toks viešųjų pirkimų įstatymas iš tikrųjų, ir tai pasirodys tiesa, tai, manau, jį nedelsiant reikia, šaukti sesiją Seimui, ir jį taisyti“, – teigia Neringos meras.

Planuota dar šiemet Nidoje turėti „Agilos“ pastatą su langais, durimis ir stogu. Kitąmet numatyta įrengti centrą. Centras turėjo būti baigtas iki 2021 metų, kuomet Neringa taps Lietuvos kultūros sostine.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder