Nesutariama dėl paramos smulkiajam verslui

Nesutariama dėl paramos smulkiajam verslui

Neseniai įkurta Smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) taryba dar kartą bando įtikinti miesto valdžią, kad jų pasiūlytos priemonės yra efektyviausios gaivinant verslą Klaipėdoje. Prašoma pasiūlymus įtraukti į strateginius planus bei skirti jiems finansavimą.

Vakar SVV taryba į savo posėdį pasikvietė savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėją Dalią Pleskovienę, kurią kamantinėjo, ar įgyvendinant miesto Strateginės veiklos 2007-2013 m. planą realu tikėtis jų pasiūlymų finansavimo.

"SVV taryba norėtų, kad būtų įgyvendinta 13 jų siūlomų priemonių, tam prireiktų apie pusę milijono, o apkarpius šių metų biudžetą, Smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo programai šiemet bus skirta gal 150-200 tūkstančių litų, tad finansavimo neužteks", - sakė ji.

Anot D. Pleskovienės, kai kurie SVV tarybos pasiūlymai šiemet vis dėlto gali būti įgyvendinti, skiriant lėšas, numatytas kitoms programoms. Tai gali paaiškėti vasario 23-iosios Tarybos posėdyje.

SVV taryba vakar taip pat išplatino kreipimąsi į Tarybos narius, kuriame nurodoma, jog savivaldybės administracija yra nekompetentinga spręsti, kurios strateginės verslo skatinimo priemonės yra tikslingos, kurios ne. Taip pat teigiama, jog savivaldybės vadovai ir specialistai turi prisiimti dalį atsakomybės už tai, jog per dešimtmetį Klaipėdoje gyventojų skaičius sumažėjo per 30 tūkst., emigrantai neva vien gyventojų pajamų mokesčių per metus į biudžetą sumokėtų 123 mln. litų.

SVV taryba mano, jog verslas atsigautų nuolat rengiant jaunimo verslumo turnyrus, įkuriant verslo inkubatorių, sukūrus teigiamą verslininko įvaizdį, atidesnę verslumo skatinimo išteklių priežiūrą ir kt. Šiuos pasiūlymus parengė miesto verslininkai ir akademinė bendruomenė.

Organizacija siekia, jog smulkaus ir vidutinio verslo skatinimui Klaipėdoje būtų skiriama ne mažiau kaip 2 proc. nuo planuojamo metinio miesto biudžeto. Pernai jis sudarė per 428 mln. litų, šių metų - dar rengiamas. Aišku tik tiek, kad jis bus mažesnis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder