Neringos grožio pakerėti turistai į ją sugrįžta kasmet.

Nors oficialiai vasaros sezonas Neringoje dar nesibaigė (jo pabaiga - spalio 1-oji), norinčių pasimėgauti gamta, ramybe, poilsiu, romantiškai praleisti laiką, apsilankyti kultūriniuose renginiuose liko nedaug.

Vokiečius atgina nostalgija

Statistika rodo, kad per visus metus Nidoje apsilanko 2-3 procentais daugiau lietuvių, nei užsieniečių. Tiesa, vasarą daugiausiai poilsiauja vokiečiai, rusai ir latviai, šiek tiek mažiau lenkų, prancūzų ir kitų užsienio šalių turistų. Kitais metų laikais Nidoje mėgsta atsipūsti turtingi lietuvaičiai.
Užsieniečiai sako esą sužavėti nuostabios Neringos gamtos bei ramybės. Galėdami čia atsipalaiduoti ir išsivaduoti nuo kasdienybės, jie neretai sugrįžta į Neringą pailsėti ir kitais metais.
Į Nidą pailsėti atvyksta labai daug vokiečių, nes dauguma jų ar jų giminaičių yra kilę iš čia, ar iš aplinkinių vietovių.

Turistai vertina kultūrą

Šią vasarą Nidoje apsilankė labai daug poilsiautojų, daugiausiai jų buvo liepos ir rugpjūčio mėnesiais. Kurorte ilsėtis mėgstantys turistai teigia į jį atvykstantys dėl to, kad čia yra gausu kultūrinių renginių, jau tampančių tradiciniais.
Ypatingai poilsiautojų pamėgtais renginiais tapo tarptautiniai kamerinės, vargonų muzikos, folkloro koncertai, Tomo Mano dienos, operos ir simfoninės muzikos festivalis "Muzikinis rugpjūtis pajūryje". Taip pat šią vasarą Neringoje buvo gausu ir kitų renginių - Aitvarų šventė, naujų automobilių ralis ir kt.

Atidaryta bažnyčia

Didžiulė šventė Nidoje vyko vasaros pradžioje, nes čia duris atvėrė pirmoji Romos katalikų bažnyčia. Iki tol Neringos katalikai meldėsi senosiose Nidos bei Juodkrantės liuteronų bažnytėlėse.
Nauja Švč. Mergelės Marijos bažnyčia įsikūrė pačiame Nidos centre. Tame pačiame pastate praeitų metų vasarą jau pradėjo veikti bendruomenės namai, įsikūrė R. Savicko galerija.

Populiariausi - dviračiai

Populiariausios pramogos šią vasarą Nidoje buvo dviračiai bei kelionės laivu po Kuršių marias. Kol kas yra nutiestas 30 kilometrų dviračių takas iki Juodkrantės, tačiau žadama, kad kitą vasarą turistai dviračiais galės pasiekti ir Smiltynę.
Važiuodami dviračiais turistai mėgaujasi unikalia Neringos gamta, aplankydami Preilą, Pervalką ir Juodkrantę.

Prekybininkai džiaugiasi

Dauguma kalbintų prekybininkų Neringoje teigė, jog šiais metais išties buvo gausu turistų, atnešusių jiems pelną. Anot verslininkų, jie niekada neturi poilsio vasarą, nes būtent tada verda pagrindinis darbas.
Kitais metų laikais jie taip pat sako nepoilsiaujantys - ruošiasi kitam sezonui. Prekybininkai pastebėjo ir tai, jog kasmet vis dažniau pailsėti atvažiuoja tie patys turistai. Jie Neringoje jaučiasi lyg savam krašte, kai kurie taip susidraugauja su vietiniais gyventojais, kad tampa gerais bičiuliais.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder