Neringos aerodromas bus iš oro pasirenkama aikštelė

Neringos aerodromas bus iš oro pasirenkama aikštelė

Civilinės aviacijos administracija (CAA) buvusiam Neringos aerodromui padarė išimtį - nors jis yra mieste, lėktuvams jį leista naudoti kaip iš oro pasirenkamą aikštelę.

Išimtį numatantis CAA direktoriaus įsakymas įsigaliojo rugpjūčio 8 dieną.

CAA direktoriaus pareigas laikinai einantis Joris Gintilas BNS sakė, kad toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į šios vietos praktinį tinkamumą tūpti orlaiviams.

„Tiek bendroji aviacija, tiek Neringos savivaldybė labai akcentavo, kad Neringos aerodromas infrastruktūriškai yra tinkamas vykdyti nusileidimus iš oro, o tai, kad jis pakliūva į Neringos miesto savivaldybės ribas, ribojo nusileidimo galimybę (...). Atsižvelgiant į Neringos miesto administracinių ribų ypatumus, tai, kad visas pusiasalis yra miesto ribose, suteikėme tokią išimtį“, - BNS sakė J.Gintilas.

Savivaldybė dar birželio pabaigoje pranešė, kad po dvylikos metų pertraukos Nidoje be specialių leidimų nusileido mažasis orlaivis, tačiau J.Gintilas pažymi, kad sąlygos šią vietą naudoti kaip iš oro pasirenkamą aikštelę atsirado tik dabar.

„Šiandien tie asmenys, kurie atitinka visus kitus įsakyme numatytus reikalavimus ir jeigu gauna išankstinį Neringos miesto savivaldybės leidimą, gali vykdyti nusileidimą ir kilimą iš buvusio Nidos aerodromo. Į aikšteles, pasirinktas iš oro, gali tūpti tik asmenys, turintys atitinkamą kvalifikaciją, dabar Lietuvoje yra iki 30 aktyvių tokių pilotų. Čia nėra kalbama apie sraigtasparnių pilotus, jie visi turi pasirinkimo iš oro galimybę“, - aiškino jis.

Pasak CAA vadovo, netolimoje ateityje ketinama šią teritoriją įforminti kaip lauko aikštelę, ir tai išplėstų galimybes čia leistis orlaiviams.

„Savivaldybė planuoja rugsėjo pabaigoje - spalio pradžioje pradėti lauko aikštelės sertifikavimo procesą. Laukia, kol baigsis paukščių perėjimas, tada bus iškirti medžiai ir bus galima apiforminti kaip lauko aikštelę, ją užregistruoti CAA ir tada ją naudoti kaip stacionarią tūpimo - kilimo vietą (...). Kai bus lauko aikštelė, iš esmės galės tūpti visi, turintys piloto licenciją. Iš esmės tai jau bus mažiukas aerodromas, nepilnos apimties, arčiau aerodromo negu aikštelė, pasirinkta iš oro“, - teigė J.Gintilas.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder