Neringoje neliko "Sodros" darbuotojo

Neringoje neliko "Sodros" darbuotojo

Neringiškiai pratinami dažniau reikalus tvarkyti internetu. Paskaičiavus, kad neracionalu laikyti "Sodros" darbuotoją Neringoje nuspręsta šios darbo vietos atsisakyti.

"Sodra" informavo, kad neringiškiams įprastu adresu Taikos g. 11, Nidoje, klientai nebeaptarnaujami.

"Tiesiog nusprendėme, kad neracionalu būtų laikyti darbuotoją, kuris per dieną priima vos vieną dokumentą - toks statistiškai buvo metų vidurkis. Per metus Neringoje raštu priimta vos 180 dokumentų", - pertvarkos motyvus paaiškino "Sodros" Klaipėdos skyriaus direktorius Valdemaras Anužis.

Jis prisiminė, kad senais laikais Neringoje dirbo net 6 "Sodros" darbuotojai. Pastaruoju metu buvo likęs tik vienas darbuotojas, dirbęs puse etato. Tačiau nuspręsta, jog išlaikyti šią darbo vietą - tik lėšų švaistymas.

"Tiesiog vis daugiau žmonių tvarko dokumentus internetu. Taip pat galima išsiųsti dokumentus ir paštu", - kodėl nebereikia darbuotojo, paaiškino V. Anužis.

Direktorius minėjo, kad su Neringos valdžia jau suderinta, kad prireikus neringiškiams "Sodros" paslaugų, jie rastų informaciją, kaip elgtis. Ji esą bus teikiama ir Socialinės rūpybos skyriuje, ir Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre "Agila", ir Neringos savivaldybės administracijoje.

Primenama, kad gyventojai prašymus dėl išmokų skyrimo, pažymų išdavimo gali pateikti internetu, jungiantis prie Elektroninės gyventojų aptarnavimo sistemos (EGAS) per elektroninę bankininkystę arba elektroninio parašo sertifikato priemonėmis. Bendrojo ir asmeninio pobūdžio informacija teikiama tel. 1883 arba +370 5 250 0883, el. p.: [email protected].

Pasak V. Anužio, daugiau jokių pertvarkų "Sodros" Klaipėdos skyriuje pastaruoju metu nėra numatyta.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder