Naujus konteinerius taip pat statys Neringa bei Skuodas

Naujus konteinerius taip pat statys Neringa bei Skuodas

Praėjusių metų pabaigoje dar dvi regiono savivaldybės – Neringos miesto ir Skuodo rajono - oficialiai prisijungė prie aplinkosauginio projekto ir padedamos UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) pagerins gyventojams atliekų surinkimo infrastruktūrą.

Klaipėdos regione vykdomas iš dalies Europos Sąjungos (ES) fondų finansuojamas projektas „Komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra“. Klaipėdos ir Neringos miestų, Kretingos ir Skuodo rajonų savivaldybės sutarė kartu dalyvauti šiame projekte, pasirašydamos jungtinės veiklos sutartį su KRATC, kuriam patikėjo naujų konteinerių įsigijimo, įrengimo ir projekto administravimo rūpesčius.

„Savivaldybės, dalyvaudamos kartu ir pasinaudodamos mūsų specialistų pagalba, sutaupys virš 20 procentų lėšų, lyginant su tomis, kurios tokius projektus vykdys savarankiškai. KRATC jau yra įvykdžiusi ne vieną panašų ES remiamą aplinkosauginį projektą, turi patyrusius specialistus tiek administravimui, tiek kompetentingus konsultantus įsigyjant specifinę atliekų tvarkymo įrangą“, - sakė Šarūnas Reikalas, KRATC direktorius.

Kiekvienos savivaldybės poreikiai yra skirtingi. Klaipėdos miestas nori visame mieste įrengti požemines konteinerių aikšteles su žaliųjų atliekų tvarkymo galimybe. Neringos miestas taip pat nenori gadinti kraštovaizdžio ir įsirengs 30 požeminių konteinerių aikštelių. Kretingos rajono vadovai ketina gyventojams parūpinti arti 5000 konteinerių žaliųjų atliekų surinkimui ir kompostavimui, o Skuodo rajone bus investuojama į pusiau požeminių, antžeminių ir kompostavimo konteinerių įsigijimą.

Visos savivaldybės investuoja po 15 proc. projekto lėšų, likusią dalį skirs ES fondai. Tiksli projekto suma paaiškės įvykdžius viešuosius pirkimus. Planuojama, jog naujais konteineriais minėtų savivaldybių gyventojai galės naudotis jau 2018 metais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder