Nauji konteineriai: kokie ir kur, spręs miestiečiai

Nauji konteineriai: kokie ir kur, spręs miestiečiai

Aiškėja, kuriuos Klaipėdoje įrengtus eksperimentinius požeminius konteinerius miestiečiai įvertino geriausiai. Šiemet bus pastatyti pirmieji, o kur - bus nuspręsta taip pat atsižvelgus į gyventojų pageidavimus. [CITATA]

Nuo praėjusios vasaros įvairiose Klaipėdos vietose pastatyti iš viso 7 skirtingi požeminiai arba pusiau požeminiai konteineriai. Siekiant išsiaiškinti, kurie iš jų yra patogiausi žmonėms, šių metų pradžioje atlikta gyventojų apklausa, teirautasi ir atliekų vežėjų nuomonės.

Klaipėdiečių klausta, ar jiems aiški naujovės paskirtis, ar jie supranta, kokias atliekas čia reikia mesti, ar tenkina išvaizda, ar naudotis konteineriu patogu, ar atliekų išmetimo anga užtektinai erdvi. Žmonės taip pat paprašyti papasakoti, ar konteineriai neskleidžia nemalonių kvapų, ar po juos nesirausia benamiai, beglobiai gyvūnai, paukščiai. Apklausos organizatoriai norėjo sužinoti, ar konteinerio iškrovimas netrukdo eismui bei automobilių statymui. Atliekų vežėjų teirautasi, kurio tipo konteinerius prižiūrėti patogiausia. Taip pat išklausyti daugiabučius namus administruojančių bendrovių atstovai, savivaldybės, Visuomenės sveikatos centro specialistai, aplinkosaugininkai.

Paaiškėjo, kad bene geriausiai klaipėdiečiai įvertino patį pirmąjį - Brožynų gatvėje - pastatytą konteinerį, kurį apklausiami žmonės apibūdino "labai gerai" arba "gerai". Panašių atsiliepimų sulaukta ir apie Sportininkų bei Poilsio gatvėje įrengtus konteinerius.

Bandužių ir Pilies gatvėse esančios naujovės sulaukė šiek tiek prastesnio įvertinimo, tačiau aišku tiek, kad bet kokio tipo požeminis konteineris laikomas geresniu už dabartinius.

Nuo balandžio vyks dar viena apklausa - norima sužinoti, ar skiriasi gyventojų ir vežėjų vertinimai naudojant konteinerį, kai nėra sniego.

Ir nors dar neaišku, kurio modelio konteineriai yra patogiausi, Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras projektuoja 50 konteinerių vietas. Jas planuojama statyti kvartaluose tarp Baltijos prospekto, Šilutės plento, Smiltelės ir Minijos gatvių bei Taikos prospekto.

Tikslios aikštelių vietos taip pat dar neaiškios - jos bus parinktos atsižvelgiant į miestiečių nuomonę: planas su galimomis vietomis bus iškabintas savivaldybės administracijos pastate, jį apžiūrėti, pareikšti pageidavimus, dalyvauti aptarimuose bus galima visą mėnesį nuo balandžio 5-osios.

Ilgainiui požeminiai konteineriai mieste turėtų pakeisti visus įprastuosius. Klaipėdos savivaldybės atliekų tvarkymo 2013-2020 metų plane numatyta, jog visos 150 aikštelių arba 600 konteinerių atsiras iki 2018 m. Visa tai atsieis apie 21 mln. litų, miestas turės padengti tik dalį išlaidų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder