Muzikinis teatras: siūloma rinktis iš dviejų vietų

Muzikinis teatras: siūloma rinktis iš dviejų vietų

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, vakar susitikęs su kultūros ministru Šarūnu Biručiu, aptarė uostamiesčio valstybinio muzikinio teatro perspektyvas. Ministras siūlo rinktis iš dviejų galimų vietų - "Memelio miesto" teritorijos bei Vasaros estrados - ir paruošti du konkrečius scenarijus.

"Su kultūros ministru aptarėme visas galimas vietas, kurios buvo nagrinėtos ir specialiame Muzikinio teatro vietos parinkimo konkurse. Jis patarė susikoncentruoti tik į dvi galimas vietas, kol kas neteikiant prioritetų nė vienai iš jų, ir kitų nebesvarstyti, mat ir taip praėjo nemažai laiko", - pasakojo miesto meras.

Anot V. Grubliausko, Š. Birutis atmetė galimybę Muzikinį teatrą atnaujinti jau esamoje vietoje, mat tokiu būdu negalima būtų tikėtis finansinės paramos iš 2014-2020 metų Europos Sąjungos struktūrinių fondų - esą mažai tikėtina, jog būtų skirtos lėšos seno pastato renovacijai. Be to, Europos parama teikiama akcentuojant pastatų multifunkcinę paskirtį, o kelioms paskirtims būtų galima pritaikyti būtent naująjį pastatą.

"Į Klaipėdą parvežu namų darbų - per trumpą laiką turime paruošti du scenarijus, kuriuose turi būti išsamiai aptartos galimybės tiek "Memelio miesto" teritorijoje, tiek Vasaros estradoje. Po to ministerija įvertins visus niuansus ir spręs, kuris variantas tinkamesnis.

Džiugu, kad diskusija apie Klaipėdos muzikinį teatrą įgauna sprendimų pavidalą. Tikiuosi, kad naują pastatą turėsime greitu metu. Bent jau dar šiame šimtmetyje", - šmaikštavo meras.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder