Misijos plukdytojas "Brabander" grįžta į Klaipėdą

Misijos plukdytojas "Brabander" grįžta į Klaipėdą

Priklausomai nuo vėjo krypties ir greičio pranciškonų "Vilties misijos" laivas "Brabander" apie 19-20 val. jau turėtų švartuotis prie Kruzinių laivų terminalo krantinės.

Įsitraukdami į šiemet 760 metų jubiliejų švęsiančios Klaipėdos renginius, broliai pranciškonai po vykusio "Vilties bėgimo", išsiruošė į misiją Baltijos jūra. "Brabander" kartu su kitais įgulos nariais bei dviem vienuoliais pasuko Gotlando salos link. Misijos metu jie aplankė Šiaurės šalis, vietoves, kur kadaise gyveno broliai pranciškonai, susitiko su vietinėmis bendruomenėmis.

Šiuo metu jau visai netoli Lietuvos teritorinių Baltijos jūros vandenų "Brabanderiu" plaukiantį brolį pranciškoną Benediktą VE.lt pakalbino telefonu, kaip sekėsi misija: "Didžiausią įspūdį padarė bendruomenės, kurios taip saugoja ir puoselėja brolių pranciškonų palikimą įvairių šalių įvairiose vietovėse. Buvo gera patirti tapatumą su prieš keletą šimtmečių gyvenusiais broliais, nešusiais raštą, slaugiusiais ligonius, mylėjusiais gamtą. Apie tai mums pasakojo žmonės, kurie iki šiol brolius pranciškonus mini su meile ir šiluma, net jei jie savo misijas yra ir apleidę.

Nuostabų susitikimą turėjome su Stokholmo mere Margareta Bjork, kuri labai susidomėjo ir Klaipėdoje statomu Švento Pranciškaus onkologijos centru, ir pačia Klaipėda kaip uostu. Užsimezgusiai draugystei su Stokholmo mere tarsi draugystės sutvirtinimo antspaudą uždėjo čia gegužės 29 dieną atvykęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Gimė naujų projektų užmačios, kuroms talkins Lietuvos ambasadorius Švedijoje Eitvydas Bajarūnas.

Na, o visoje kelionėje nebuvo nė vienos nuobodžios dienos ar valandos. Įgudusioje buriuoti komandoje savo pareigas turėjome ir mes broliu Algirdu, kai reikėjo budėti prie šturvalo ar tvarkyti buitinius dalykus",- klostė brolis Benediktas, kaip tik užtiktas budėjimo prie šturvalo metu.

Jis sakė, kad keliauninkai patyrė ir saulės glamonių, ir trijų balų štormą, teko ir lietaus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder