Misija turėti Nidoje autobusą - sunkiai įgyvendinama

Misija turėti Nidoje autobusą - sunkiai įgyvendinama

Neringos savivaldybė nepraranda vilties, kad atsiras norinčiųjų Nidoje vasaros sezono metu teikti viešojo transporto paslaugas. Šiemet jau trečiąjį kartą skelbiamas konkursas vežėjui parinkti.

Jei ir šį kartą niekas nepasiūlys savo paslaugų, Neringos valdžia svarsto, kad kitam vasaros sezonui gali tekti patiems pirkti autobusą.

"Besidominčiųjų buvo, tačiau realių pasiūlymų taip ir nesulaukėme, nors gerokai ir supaprastinome konkurso sąlygas. Iš pradžių norėjome, kad autobusas kursuotų po visas Neringos gyvenvietes, paskui apsiribojome tik Nida, bet vis tiek tai kol kas nepadėjo privilioti potencialių vežėjų", - apgailestavo Neringos savivaldybės administracijos direktorius Algimantas Vyšniauskas.

Šį sykį potencialių vežėjų paraiškų laukiama iki rugpjūčio 3 dienos. Konkurso sąlygose įrašyta, jog su konkursą laimėjusia įmone sutartis būtų pasirašoma 3 metams. Vežėjai turėtų įsipareigoti paslaugas teikti vasaros sezonu metu. Planuojama, kad viešasis transportas kursuotų nuo centro iki jūros.

"Matyt, vežėjai skaičiuoja, kad jiems toks maršrutas būtų nuostolingas, ypač kai viskas priklauso nuo oro. Juk kas iš to, kad tuščias autobusas suks ratus", - kodėl iki šiol nepavyksta rasti vežėjų, svarstė A. Vyšniauskas.

Miesto autobuso Nidoje neliko nuo praėjusios vasaros. Nors ir pernai buvo skelbtas konkursas, norinčiųjų teikti tokias paslaugas neatsirado.

Prieš kelerius metus Nidoje nedideliais autobusais buvo galima nuvažiuoti iš centro iki jūros. Dėl pabrangusių degalų bilieto kainai pakilus iki 2,5 lito, autobusu žmonės nebenorėjo naudotis. Tuomet esą vežėjai per porą vasaros mėnesių patyrė 12 tūkst. litų nuostolių ir atsisakė toliau teikti šią paslaugą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder