Minizoo naujokai šiepia iltis

Minizoo naujokai šiepia iltis

Minizoo, įsikūrusio Jonušų kaime, visko mačiusiems gyvūnams vis dėl to kelia nuostabą nauji įnamiai - trys albinosės tigrės ir du elnių šeimos atstovai munžakai, kuriems užaugs iltys, siekiančios apatinę lūpą.

Minizoo savininkas Edvardas Legeckas naujuosius žvėris atsivežė iš Slovakijos zoologijos sodo. Dar laukiama jaguaro patelė.

"Bengalijos tigrės - kaip trys vandens lašai, neįmanoma atskirti, nebent iš antakių linijos, tad jos bus trys Jūratės. Tai gerų zoosodo bičiulių vardai. O kai plėšrūnės subręs, ieškosime joms Kastyčio, nors Klaipėdos miesto mero garbei jis gaus ir Kongo vardą", - juokėsi zoosodo savininkas Edvardas Legeckas.

Metų sulaukusios Indijos džiunglių princesės yra tik ką atskirtos nuo motinos ir perkeltos į naują vietą, todėl baisingai riaumoja, prie voljero prisiartinus net jų "įtėviui". Ir apetitą sunku pažadinti, nors per parą jos sudėda po 3 - 4 kilogramus arklienos arba jautienos. Po mėnesio turėtų apsiprasti ir įsijausti į ramią harmoningą minizoo šeimą.

Tokios genetinės anomalijos gamtoje pasitaiko labai retai. Baltųjų tigrų nerasi nė vienama Pabaltijo minizoo. Juodojoje rinkoje toks žvėris kainuoja apie 25 tūkstančius eurų.

Miniatiūriniai patinėliai munžakai visiškai nesibaido smalsuolių. Po metų jie užsiaugins ragus ir ilgas iltis. Kanopiniai yra jaukūs, ir greit prisiriša prie žmogaus, jį visur sekioja, meilinasi. Kol nepasipainioja patelė, elniukai nesikauna. Ėda žvėreliai žoles, ūglius, daržoves ir vaisius. Jų protėviai, klajojantys po Kinijos lygumas, yra medžiojami maistui. Šiems labiau pasisekė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder