Minijos medkirčiams antrankių matuotis neteks

Minijos medkirčiams antrankių matuotis neteks

Šilutės rajono savivaldybė gavo iš Šilutės rajono apylinkės prokuratūros raštą, kuriame pranešama, kad ikiteisminis tyrimas dėl medžių iškirtimo Minijos kaime rajono apylinkės prokuratūros prokuroro nutarimu yra nutrauktas, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Tačiau civilinė byla dėl žalos gamtai, kuri galimai buvo padaryta plynai iškirtus Minijos pakrantes, toliau nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme.

Klaipėdos apygardos prokuratūra prašo priteisti valstybės naudai 561 468 litų. Atsakovais šioje civilinėje byloje yra Šilutės rajono savivaldybė ir UAB “Šilutės polderiai”.

Primename, kad praeitą vasarą ruošiantis įrengti Minijos kaime “eurokrantines” “Šilutės polderių” bendrovė iškirto daugiau kaip 250 įvairių rūšių medžių, neturėdama visų leidimų.

Kilus skandalui ilgametis “Šilutės polderių” vadovas Rimantas Liatukas buvo išprašytas iš darbo, o rangos sutartis su šia bendrove buvo nutraukta. Tačiau ši įmonė neliko labai nuskriausta, mat ji laimėjo metų gale pakartotinai surengtą konkursą Minijos kaimo krantinėms įrengti už daugiau nei 6 mln. litų.

"Šilutės ETA žinios"

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder