Minijos gatvė: lieka paskutinis etapas

Minijos gatvė: lieka paskutinis etapas

Spalio pabaigoje arba lapkričio pradžioje bus oficialiai baigti antrojo Minijos gatvės rekonstrukcijos etapo darbai. Tiesa, jų vaisiais žmonės naudojasi jau dabar - nutiesta nauja asfalto danga, įjungtas šviesoforas sankryžoje su Statybininkų prospektu.

Priminsime, jog antrojo etapo metu buvo rekonstruota vienos svarbiausių uostamiesčio magistralių atkarpa tarp Smiltelės ir Kalnupės gatvių. Atlikta didžioji dalis suplanuotų darbų, liko keli.

"Liko pasodinti medelius - tą darysime spalio viduryje, po to pabaigsime kloti šaligatvius, bus įjungtas ir naujasis šviesoforas sankryžoje su Kalnupės gatve.

Šiuo metu galutinai tvarkome sutartis, deriname apmokėjimo klausimus ir visą būtiną dokumentaciją, po to ir įvyks priėmimo bei perdavimo procedūros. To laukti reikėtų spalio pabaigoje arba lapkričio pradžioje", - "Vakarų ekspresui" sakė savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė.

Pasak jos, balandį pradėto antrojo Minijos gatvės rekonstrukcijos etapo sąmata, palyginti su suplanuotąja, išaugo, tačiau nežymiai.

"Kai kurių darbų atsisakėme, tačiau atsirado dalis neplanuotų. Bet tos išaugusios sumos nedidelės", - teigė valdininkė. Iš pradžių skaičiuota, kad II etapas kainuos 7 mln. 391 tūkst. litų., 7 mln. iš jų skyrė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Didžiausi pokyčiai - Minijos ir Kalnupės gatvių sankryžoje. Čia atsirado ir naujas šviesoforas, ir pėsčiųjų saugumo salelės, taip pat papildomos eismo juostos, skirtos sukantiesiems kairėn ir dešinėn į Kalnupės gatvę (nuo pietinės miesto dalies).

Kelių policijos biuro atstovai mano, kad šį šviesoforą būtų galima įjungti ir anksčiau nei bus oficialiai priimti darbai.

"Tai - gana pavojinga sankryža, ir kuo greičiau joje eismą reguliuoti pradės šviesoforas, tuo geriau. Ir vairuotojai prie jo greičiau pripras", - teigė komisaras inspektorius Gintaras Kučinskas.

Šis šviesoforas veiks tokiu pačiu 3 fazių principu, kaip ir esantysis sankryžoje su Statybininkų prospektu - sukantieji iš Minijos gatvės kairėn neturės praleisti važiuojančiųjų tiesiai, nes šiems tuo metu degs draudžiamas šviesoforo signalas.

Visi trys rekonstruotų atkarpų šviesoforai - sankryžose su Kalnupės gatve, Statybininkų prospektu ir Smiltelės gatve - bus sinchronizuoti, t. y. suderinti taip, kad veiktų žaliosios bangos principu.

Po rekonstrukcijos maksimalus leistinas greitis atkarpoje tarp Kalnupės ir Smiltelės gatvių nepakis - jis bus 50 km/h.

Pirmojo etapo metu buvo rekonstruota Minijos gatvės atkarpa tarp Jūrininkų prospekto ir Smiltelės gatvės. Paskutiniojo, trečiojo, etapo metu bus visiškai atnaujinta atkarpa tarp Kalnupės ir Sulupės gatvių. Tiesa, kol kas nežinoma, kada jis bus pradėtas, nes dar iki galo nėra aiškūs finansavimo šaltiniai.

Visa Minijos gatvės rekonstrukcija, suskirstyta į tris etapus, kainuos beveik 28 mln. litų. Darbų terminas - 36 mėnesiai, t. y. iki 2013 metų spalio.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder